Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Moeite met geloven!

Ik krijg moeite met: “geloven in een betere wereld”
ik krijg moeite met: “er iets is boven ons”
ik krijg moeite met: “geloven in het goede”

want:

Er lag een dode baby op een balkon, waarom weet geen mens!
een brand kostte een vrouw het leven,
een man reed in op een groep mensen,
een sportploeg kreeg een fataal ongeluk.
een meisje van 17 overleed door een bacterie!

Ik heb moeite met geloven, want wie laat dit gebeuren
wie laat dit toe!?
Ik heb moeite met geloven in het goede, want bij zoveel
onheil, is het niet raar dat ik mijn geloof kwijtraak!

Schrijver: An Terlouw, 9 april 2018


Geplaatst in de categorie: religie

2.5 met 2 stemmen 1.314Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
10 april 2018
Ja, dat snap ik wel.
Ik denk dat God, of hoe je dat ook noemt, vaak de bliksemafleider is voor de wanhoop en het onbegrip dat we voelen wanneer we zien dat het besef van verantwoordelijkheid ten opzichte van een grotere macht dan de menselijke ontbreekt bij velen.
Anders gezegd: we roepen God aan als we zien dat het zonder hem/haar niet goed gaat..
Naam:
An Terlouw
Datum:
9 april 2018
Lieve Ton, natuurlijk gaan er ook ( gelukkig) dingen goed, maar dit alles in slechts anderhalve dag, was teveel om te incasseren! Vandaar een hartenkreet, waarin ik begin met: ik heb moeite, en dat mijn beste vriend, dat heb ik ook! Waarbij ik echt de goede dingen niet oversla, maar die deden dit weekend dus even niet mee! Snap je?
Naam:
An Terlouw
Datum:
9 april 2018
Joanan, ik focus me dus niet op alleen narigheid, maar je zult moeten toegeven, dat er absurd veel nare dingen gebeuren. Niet voor niets zet ik dit dan ook op hartenkreet, omdat het uit m’n hart komt! Ik ben niet blind voor overige zaken, maar sta wel stil bij zoveel hele erge dingen!
Naam:
Ton Hettema
Datum:
9 april 2018
en, bovenstebeste An, heb je wel eens nagedacht over alles wat NIET misgaat? en wie of wat daar verantwoordelijk voor is? en wat zou een hogere macht moeten doen om te voorkomen dat een idioot, of een wanhopige, of een gestoorde, een baby op een balkon legt? en moet het hier dan een nog beter, schoner, mooier, fantastischer Paradijs zijn (wat het is) om tegemoet te komen aan degenen die ALLES perfect willen hebben? mag een God misschien ONvolmaakt zijn? Wat bakken we er zelf van? kun je god verwijten dat zoveel mensen, ondanks de overvloed aan goddelijke voorzieningen, er toch nog in slagen er een rotzooitje van te maken?
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 april 2018
Door jezelf enkel en alleen op de menselijke rampen te focussen, vergroot je jouw negativisme aangaande de mensheid en het Godendom. Wij mensen zijn Goden. Begin daar eerst maar eens over te mediteren. Alle mensen zijn evenveel waard, ook als hen het meest ergste overkomt. Tragedies worden omringt door talloze engelen, wat jij hier zomaar buiten beschouwing laat. De spirituele geesteskrachten zijn overal volop werkzaam. De schuldvraag lost vaak niets op. Altijd zijn het kwaadwillende mensen, die dood en verderf zaaien en nooit de Goden. Kijk maar naar de laatste gifgasaanval van die massamoordenaar Assad. Ondanks alle ellende, die mensen elkaar aandoen, is het juist van groot belang, dat je blijft geloven in het goede en een betere wereld. Jij kunt daar zelf een steentje aan bijdragen, iedere dag opnieuw. Hoe miniem ook, het werkt! Als een magisch domino-effect. 'Zo boven, zo onder', zeiden de wijze magiërs. Blijf openstaan voor de Goddelijke Wijsheden en de duidelijke aanwezigheid van beschermengelen! (-)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)