Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het kan verkeren!

Een ingebouwd navigatiesysteem bezit ik niet en zo kan het gebeuren dat ik wederom verdwaal in het ziekenhuis! Jawel, achteraf was ik er op de verkeerde verdieping uitgestapt, maar dacht: dat ze die afdeling wel weer terug hadden gezet op het oude vertrouwde plekje! Niet dus.

Een dame bracht me naar de goede verdieping, tja dat zag er wel bekend uit, dus me snel gemeld (nou ja snel) bij de balie waar ik een afspraak had! Al te lang duurde het niet want er werd voor de verandering weer aardig op tijd de wachtrij afgewerkt! Altijd prettig!

Als ik bij de arts binnen zit, krijg ik te horen dat er (ik moest vorige week bloedprikken) weinig goed was, sterker nog: alle waardes waren verhoogd! Dat is minder goed nieuws, maar toch zat er wel iets van goed nieuws, want: de waarde die in mijn geval zou moeten bepalen of er weer sprake was van kanker, die was goed! Dus toch een pluspunt!

Wel zegt ze: u moet wel meteen nu opnieuw laten prikken en ach daar heb ik geen problemen mee, dus als ik bij haar klaar ben, vertrek ik naar beneden, om me daar te melden bij de nucleare afdeling want daar gaan ze mijn botdichtheid meten, jawel! Door de medicijnen kunnen je botten namelijk een soort van afbrokkelen!

Aan die balie een dubbele date moeten maken en als ook dat klaar is, ga ik naar de vampierenafdeling, ook al op begane grond. Als ik dan aan de beurt ben, (leve het nummertjesapparaat) mag ik naar cabine vier! Een aardige dame noodt me binnen, controleert mijn geboortedatum en ik bied haar mijn arm aan, zodat de naald erin kan.

Mijn bloed weet wat het doen moet en loopt netjes het buisje in, mazzel! Waar ik niet (totaal niet) op berekend ben is: als de naald eruit gaat, zeg ik wauw, dat doet goed zeer zeg! De dame zegt: ik voelde ook weerstand toen ik hem eruit trok! Ik zeg, volgens mij zaten er weerhaakjes aan die naald, waarop ze in de lach schiet!

Afijn het drama is achter de rug en ik mag over een paar weken weer terug, wie weet hoor ik een keer dat: alles goed is, maar ben realistisch genoeg te beseffen dat dit nou net iets is wat ik niet meer horen zal!

Wordt vervolgd.

Schrijver: An Terlouw, 15 mei 2018


Geplaatst in de categorie: ziekte

3.0 met 1 stemmen 49Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)