Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Krenten!

Het wordt zo zoetjesaan een stunt om met weinig en nog minder uit te komen met je geld tegenwoordig! Geld overhouden aan het einde van de maand is een nobel streven geworden en ik moet erkennen, dat me dit geweldig afgaat!

Zeg er wel eerlijk bij dat ik in het verleden heel erg makkelijk was met het betaalmiddel, leende geld uit zelfs als het mijn laatste briefje was, gaf gul aan goede doelen, want die konden dat nog beter gebruiken en deed mijn best om dat wat ik had: te delen met anderen!

Dat niet iedereen zo denkt daar ben ik inmiddels wel achter maar het leerde me wel een heel goeie les namelijk: niet iedereen is te vertrouwen en zo zijn wij inmiddels beiden pensioengerechtigd en weet iedereen wat er financieel gezien bij ons binnenkomt!

Geen schande hoor, al helemaal niet omdat de kleinkinderen op de hoogte zijn van het feit dat Opa en Oma het nou eenmaal niet zo breed hebben en dus geen dure cadeaus meer kunnen geven! Ach dat geeft helemaal niet, maar Oma, maak je dan wel Oma-soep als we komen!?

Dat is het minste wat je kunt doen en dat gebeurde dan ook, de rest genoot mee, het zijn de kleine dingen die het doen tenslotte! Noodgedwongen moet eega nieuwe schoenen, omdat hij aan zijn enkel is geopereerd en omdat dit een zeer belangrijk onderdeel is van de genezing worden die dan ook aangeschaft!

Elke maand weer heb ik een doel voor ogen, voor anderen vast een reden om negatief te reageren, voor mij een heilig moeten, ik zal - elke maand weer - geld overhouden! Hoef niet meer te wachten tot ons geld gestort wordt, niks hoor er is nu altijd geld over!

Vanmiddag was er een item op de tv, eega reageert erop door te zeggen: mijn vrouw is een krent! Ja hoor, ik ben een krent, maar ik ben wel supertrots op mezelf want: er staat elke dag eten op tafel, er is voldoende in huis en ik grijp niet op een lege plaats, vanwege een gevulde voorraadkast! Laat mij maar een krent zijn, maar wel eentje met geld achter de hand, want je weet nooit wanneer de krenten op zijn!

Schrijver: An Terlouw, 8 december 2018


Geplaatst in de categorie: geld

4.0 met 1 stemmen 391Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)