Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De maan is verdwenen!

Als ik op de twee kinderen pas, omdat de ouders met de oudste naar een open dag moeten voor het vervolgonderwijs, gaat de jongste ( natuurlijk) iets later naar bed, want bij Oma mag dat! Er moet worden voorgelezen, en het kind kiest een boek wat ik niet ken.

Op zich geen ramp, maar als ik het opensla, begrijp ik zijn keuze dus helemaal niet! In het begin van het boek staan bijvoorbeeld: het heelal, de aarde, de zon en diverse planeten! Ik vertel hem wat erbij staat en zoek intussen naar een item wat er mijns inziens bij hoort.

Ehhh, Ruben, heb jij de maan toevallig gezien in dit boek, samen gaan we op zoek naar...juist de maan, pluizen het gehele boek door om erachter te komen dat de maan dus helemaal niet voorkomt, op geen enkele pagina!

Dat is raar, dat is vreemd en ik zeg dus: Ruben, heb jij de maan ertussenuit gehaald zodat ik hem niet kan vinden? Het kind ligt dubbel van het lachen te schudden in zijn bed. Nee hoor Oma echt niet.

Ik kijk hem twijfelend aan en zeg: kun je de volgende keer een leuk boek uitzoeken, want een boek van het heelal waar de maan niet in voorkomt, dat klopt niet hoor....ik geef hem een kus en zeg dat ie snel moet gaan slapen, waarbij ik nog even zeg, kijk jij morgen nog even in het boek of de maan er weer inzit?

Met die boodschap loop ik weg, een aai over zijn bol. Of hij die nog meekreeg weer ik niet, want hij snurkte al toen ik bij de trap was. Trusten lieverd, droom maar van de sterren en de maan....

Schrijver: An Terlouw, 13 december 2018


Geplaatst in de categorie: literatuur

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 70Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)