Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Bonje na de dood!

Hij was al een poos ziek, heel ziek, kreeg kanker en was gescheiden. Behandelingen werden voor het leeuwendeel verzorgd, net als hij trouwens door zijn dochter. Bij nacht en ontij stond ze voor hem klaar. Geloof me, dat was vaak! Heel vaak. Ondanks dat artsen hem een lange periode terug nog maar enkele weken gaven, duurde het veel langer voor zijn lichaam het voorgoed opgaf!

Dochter en kleindochters waren overal bij, hielpen waar ze konden en nu, nu heeft de man rust, is van zijn enorme pijnen af en krijgt de dochter meer adem, want zo is het wel! Maar dan komen de problemen pas, want hij was gescheiden, heeft niets meer te maken met zijn ex echtgenote, niets te maken met de rest van de familie en juist zij, maken het leven van de kleinkinderen die Opa tot het laatst verzorgden, net als zijn dochter een ware horror film.

Opa is nog maar net gecremeerd, de eerste nare mailtjes zijn al gearriveerd, de eerste telefoontjes zijn al een feit! Opa had namelijk besloten niemand toe te laten en wilde in stilte verdwijnen van deze aarde! Logisch, niemand keek verder naar hem om. Wat mij steekt is: dat volwassen mensen na het sterven van een persoon het nodig vinden om de zaak te terroriseren, te dreigen, zich naar te gedragen!

Een beetje begrip zou meer op zijn plaats zijn, maar dat is waarschijnlijk precies de reden van de echtscheiding geweest?

Triest, zeer triest!

Schrijver: An Terlouw, 14 december 2018


Geplaatst in de categorie: overlijden

4.0 met 1 stemmen 84Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)