Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Soms is het leven niet lief!

Praten over “ houden van” hoor je telkens opnieuw, praten over “ doeslief” de campagne die momenteel in ons land overal tevoorschijn komt, houdt ons bij de les! Maar ik beken, altijd lief, is geen optie!

Nooit boos, geen optie, nooit kwaad of verbolgen, evenmin! Geen ruzie is volgens mijn bescheiden mening een opvlieging van iemand die doof, zowel als blind is!

Altijd lief zijn met name voor elkaar is een bijna ondoenlijke actie en ik kom er eerlijk voor uit, dat al die zaken net zo goed op mij zouden kunnen slaan! Ik ben best wel eens boos, ook kwaad, geef net zo goed iemand een sneer als die dat verdiend, dus nee, de “ doeslief” actie komt bij mij dan niet voor!

Maar: wanneer boosheid de deur uit is, kwaadheid verdampt is, we lachen om de misverstanden die ontstonden, lachen we weer, omdat zo zegt men: lachen niet alleen gezond is, het endorfinen aanmaakt, gezelliger is dan bonje trappen en zeg nou zelf: als je een probleem hebt met iemand is het toch vele malen mooie dan die persoon te negeren!?

Net als bij het opvoeden van kinderen, is negeren nog altijd beter dan de discussie aangaan!

Schrijver: An Terlouw, 24 mei 2019


Geplaatst in de categorie: liefde

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 63Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)