Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Kannibalen in het aquarium

Ja echt, ze zitten hier in het aquarium, heus waar! Een aantal maanden geleden vroeg mijn kind; mam, wil jij? Ik zei: ja hoor, dat is prima, best wel weer leuk om te zien! Maar de inhoud krijg je ook hoor! De drie kleinkinderen mochten indertijd bij aanschaf elk een “eigen” vis uitzoeken!

Hartstikke leuk natuurlijk, maar eega vond het aquarium te klein en zo werd er een groter neergezet, de kleine ging niet weg natuurlijk, maar daarover straks! Het zijn sluierstaarten, hadden alle drie een naam, maar wat ik niet wist en nu dus wel, wanneer je dit soort vissen in een grotere bak zet, groeien ze als het ware mee!

Ze zijn nu dus dubbel zo groot en eentje heeft inmiddels het leven gelaten, dus: nog meer ruimte! Van een vriendin kreeg ik een stel prachtige visjes, apart en mooi! Ik heb er nog eentje over, de rest in opgevreten! Nog mazzel dat ik er geen getuige van was, want dan is mijn dag naar de knoppen!

En nu staat er dus een extra aquarium omdat de jonkies die inmiddels geboren zijn, geen voer mogen worden voor de twee kannibalen die er nog inzitten! En zo trok ik, na lang overwegen, naar de dierenwinkel, ten einde raad en vroeg of ik ze daar mocht brengen, want die twee terroriseren de boel!

Ik weet het: de natuur zegt: eten of gegeten worden, maar dit gaat tegen alles in en dus zei de dame: er zijn zat mensen die juist die grote vissen willen, tja ik dus niet, wij dus niet en al helemaal niet als ze alles wat geboren, geworpen enz. wordt, opvreten!

En dus gaan ze naar een nieuw huis en keert de rust weerom in de aquaria! Kannibalen!

Schrijver: An Terlouw, 6 juli 2019


Geplaatst in de categorie: dieren

3.0 met 3 stemmen 61Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)