Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

En weer: de tandarts!

Zo zit ik zaterdagavond lekker (ja ja slecht ik weet het) chips te eten, geef een knauw en bedenk: oei dat is wel een hele harde! Nadat ik het harde stuk voorzichtig naar voren werk met m’n tong om dat er vervolgens uit te halen, kom ik tot de ontdekking dat er een halve kies afgebroken is!

Ja, natuurlijk op zaterdagavond! Een slechter tijdstip kun je niet treffen, immers is een afgebroken kies geen spoedgeval toch? Ik laat de chips voor wat ze zijn en ga de schade opnemen voor de spiegel! Wauw, een krater is er heilig bij!

Daar ben ik lekker mee zeg, het hele weekend met een gat van ongekende grootte in m’n mond, ik ben zeer zeker niet blij! Dat het nog erger wordt blijkt een klein kwartiertje later, de zijkant is namelijk messcherp, zo erg zelfs dat m’n tong ervan bloed! Het schrijnt als de beste!

Manlief suggereert: doe er een wattenschijfje op, wat hij ook prompt gaat halen, de kies is het probleem niet, maar dat scherpe stuk dus wel! Ik leg het natgemaakt schijfje over de kwalijke halve kies en dat werkt een beetje, de schade wordt in elk geval niet erger!

De nacht kom ik aardig door, besluit wel om dat schijfje niet in m’n mond te houden, want dat zou zomaar kunnen gaan dwalen en de moord steken in een wattenschijfje, dat is een manier van “ hemelen” die me niks lijkt, dus na het tanden poetsen en een zeer karige dag qua eten ( want dat ging, hoe heerlijk het ook was) dus echt niet!

Het wordt maandag en ik kom er even na acht uur achter dat de tandarts om half negen begint, dus hang ik na vijf minuten opnieuw aan de lijn! Men kent me, gelukkig en de assistente zegt: vanmiddag om een uur of drie? Ik zeg, prima, maar heb je toevallig vanmorgen nog iets openstaan, want ik heb al anderhalve dag niks gegeten!

Oh ja hoor, kom maar om half twaalf zegt ze en zo trek ik om elf uur naar...de tandarts, zit er als enige in de wachtkamer als er een zeer boze dame naar buitenkomt die me toebijt: als ik U was, zou ik een andere tandarts nemen? Ik zeg: nou ik ben een tevreden mens, dus een fijne dag, de deur zwaait open en de tandarts roept me binnen!

Ik zeg, had je mot met de vorige? Hij was nog steeds een beetje verbolgen en vraagt: hoezo zei ze iets? Nou ik zou een andere tandarts moeten nemen, maar weet je, als je een probleem met iemand hebt, hoef je dat niet de hele wereld te laten weten, wat jij?

Hij glimlacht en zegt: laat eens kijken wat er loos is, kijkt in mijn mond en zegt: oei dat zal knap gevoelig zijn! Ik zeg, dat kun je wel stellen. Dan zegt hij: even een schroefje, een boutje....ik zeg: ik lig toch niet bij Karwei nou? Alles lacht, de lucht is geklaard en na een kwartier is ook mijn kies weer heel! Jemig wat ben ik opgelucht! Blij zelfs!

Heb heerlijk brood gegeten, eega ziet de rekening en zegt: kanonnen, dat kost wat en ik zeg alleen: ik ben van de pijn af, heb het er graag voor over! Gelukkig krijg ik nog wat terug van het ziekenfonds, dat scheelt een slok op een borrel!

Schrijver: An Terlouw, 2 september 2019


Geplaatst in de categorie: welzijn

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 180Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)