Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Frontberichten

Waar de wereld inmiddels sinds enige tijd mee wordt geconfronteerd, is nauwelijks meer menselijk te noemen. Covid-19, ofwel het coronavirus, springt van mens naar mens en van continent naar continent en op deze verschillende werelddelen van land naar land. Inderdaad wereldleider, beter mijns inziens is -lijder, want hersens heeft de huidige Amerikaanse president nauwelijks, inmiddels is ook de USA en met name op het moment van dit schrijven metropool New York buitenproportioneel getroffen. Ja, dan kan je het inderdaad inmiddels niet meer over een onschuldig virusje hebben, dat heel misschien met slechts enkele slachtoffers, zijn weg zonder verdere schade te berokkenen vervolgt...! Het ontbreekt de huidige Amerikaanse president aan visie en inlevingsvermogen. Zeer waarschijnlijk zijn staf ook, want anders zouden de blunders inzake in elk geval mondiale problemen niet zo opeengestapeld zijn als nu helaas het geval is.

Nee, mijn 100%-respect gaat uit naar al die hardwerkende mensen in de zorg; sowieso, en geloof mij, als patiënt merk jij hoe hard mensen in de medische wereld (moeten) buffelen om alles en iedereen weer op de rails, lees: genezen verklaard te krijgen. In deze ongenadige coronatijd wordt er extra veel van onze medici en superverpleegkundigen gevraagd; in beschermende kleding werken met bovendien een zeer onzeker resultaat, want helaas, cijfers en statistieken liegen niet, wij weten inmiddels enige tijd dat lang niet iedereen het kan navertellen. En waar hebben wij het over...? Een 'kroon'-virus, onzichtbaar, maar tegelijkertijd volop aanwezig. Corona is gelijk een spook, een geest die ongenuanceerd slachtoffers maakt. Mensen laat lijden die uiteindelijk de pijp aan Maarten moeten geven...! Het zal jouw dierbare maar zijn die corona-geslachtofferd, zijn of haar laatste levensfase beleeft, geveld door een alleszins zowel onzichtbaar als ontraceerbaar, om maar even met de Amerikaanse president te spreken, 'virusje'.

De Frontberichten die via NPO1 tot ons komen, drukken ons niet bepaald zachtzinnig met onze neus op de feiten.

HIERBIJ WIL IK GRAAG MIJN DIEP RESPECT BETUIGEN VOOR AL DIE HARDWERKENDE, VOOR BEHOUD VAN LEVENS VECHTENDE ARTSEN EN VERPLEEGKUNDIGEN

in deze bijna-surrealistische tijden...!

Schrijver: Annejan Kuperus
1 april 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 12 stemmen 126Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)