Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het kan erger? Of toch niet!

Elke dag worden we op de hoogte gehouden van de stand van zaken omtrent de crisis: dat dit Corona betreft moge duidelijk zijn, dus die hoef ik niet te vermelden, tenslotte hoor je niks anders meer! In de ban van een moordlustig virus, onzichtbaar voor het blote oog, maar daarom des te gevaarlijker....

Elke dag weer een fors aantal doden, slechts......wat nou slechts? Elke dode is er eentje teveel! Echt wel. Elke overledene is er eentje die in dat aantal zit van de stand van zaken. De piek daalt enigszins, ja dat zal best wel, maar in die “stand” zitten mensen van allerlei leeftijden, mensen met een familie om zich heen. Oh niet echt natuurlijk want je mag er als familie niet bij, je moet op afstand blijven, vanwege eventueel besmettingsgevaar.

Natuurlijk, net zo duidelijk als de stand van zaken die ons elke dag wordt voorgeschoteld, dan weer ver boven het “ normale” maar wat is normaal? Dan weer net op de grens, maar wat is die grens dan? Dan weer gaat er een lijntje omlaag, maar welk lijntje is dat dan?

Elke dag worden we op de hoogte gebracht van de “stand van zaken” en dan horen we de woorden: gemiddeld, evenals het forse aantal doden, dus de stand van zaken is: dat we het gemiddelde niet halen, dat het sterftecijfer nooit een gemiddeld patroon kan hebben, immers, hebben we nog nooit of te nimmer met deze moordenaar te maken gehad?

Dus wie luistert naar de stand van zaken, waarin zo langs de neus weg wordt gerept over het aantal doden en dat dit samenloopt met het aantal IC mensen, nou die weten dus echt wat er gebeurt, wat er plaats vindt en dat we allemaal, volgens de stand van zaken, nog steeds (misschien wel voor god weet hoe lang) afstand moeten houden!
Ik wacht op de volgende stand.

... Stand van zaken ...

Schrijver: An Terlouw, 8 april 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 3 stemmen 73Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)