Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het nare sprookje deel 2

Vervolg op column nr 1984

Zo zijn we inmiddels vanwege dat ellendige nare spook een aantal weken verder, heeft het mormel vreselijk veel levens op zijn ( of haar) geweten en is het einde nog bij lange na niet in zicht, oh zeer zeker niet. Zodra de deur op een kiertje gaat, komt er een wind vol ellende binnen, waar het zich verschanst tot het een prima prooi ziet. En weet je prooien zat, iedereen valt als een blok voor het kavalje.

Zodra de regels zoals opgesteld door diverse spannende mensen, die geleerd hebben om met dit soort shit om te gaan, worden versoepeld, dan komt het kreng in alle hevigheid huishouden, met andere woorden, het is de bedoeling dat je thuis- en binnen blijft en mocht je echt naar buiten moeten, dan alleen met een bedekking over de mond en neus, dat is om te voorkomen dat het minimale monster je herkent natuurlijk en laat me eventjes denken aan de burka en het eventuele verbod erop.

Net als bivakmutsen, ook een item wat niet mag maar nog even en we lopen met zijn allen het gehele hoofd bedekkend om er maar voor te zorgen dat we de shit niet binnenkrijgen, een simpel gebeuren is: ik moest drie keer niezen gisteren, normaal zeg je, morgen mooi weer, maar nu natuurlijk niet. Neen, nu zeg je: shit die rotpollen ook!
Stiekem hopend dat die dingen ook de oorzaak zijn van de korte niesbui.

Niet eerder hadden we zo’n schone lucht, niet eerder waren er zo weinig mensen op straat, niet eerder was de kerk zo leeg, niet dat ik er kom, maar de kerkgangers komen niet langs en de pastoor zei in het nieuws dat het duitenzakje leeg bleef dus dat komt natuurlijk omdat er een soort duivel rondwaart die ervoor zorgt dat de kerk leegblijft.
Maar niet de kerk alleen, het allerergste is dat mensen nu over elkaar heenvallen omdat de regering de mensen in het verpleegtehuis vergeten is, wat nou vergeten! Hoe kun je dat nu onder die noemer zetten! Wie had ook verwacht dat dit terroristische monster over de ganse globe zo zou huishouden? Niemand had er immers ooit van gehoord, van dit levensgevaarlijke spook?

Niemand kon toch weten dat dit allemaal zou gebeuren, nee, het is zo makkelijk om met de vinger te wijzen als iets mis gaat, maar de schuld ligt bij dat verrekte onzichtbare monster die op welke wijze dan ook, huishoudt op een misselijk makende manier. Nee, we zijn er niet vanaf, van het spook, nog bij lange na niet, maar ik zou wensen dat het dodelijke geval de vorm had van een mug, zodat het zichtbaar was, oh wat zou ik erop los meppen, wat zou ik uit mijn dak gaan, wat zou ik......graag...

... Deel 2 sprookje over spook ...

Schrijver: An Terlouw, 10 mei 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.2 met 4 stemmen 52Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)