Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Wat een water!

Een zondag die letterlijk in het water gevallen is, want: daar waar we dachten er eventjes op uit te kunnen, kwam er een grijze lucht aan die niet veel goeds voorspelde. Terwijl ik dit schrijf denk ik, tja voor ons dan eventjes want echt hoor, ik heb de bomen in hun takken horen klappen, de bloemen horen juichen en het groene gras werd allengs groener, dus die waren zo vreselijk blij dat wij die nattigheid maar namen voor wat het was! Een beloning voor al wat groeit en bloeit buiten.

Dat andere steden er veel slechter vanaf kwamen, lieten ze ons net op het nieuws even zien, tussen twee berichten door dan, het ene ging over versoepelen in verpleeghuizen en het andere, best nare bericht dat Tineke Verburg is overleden. Dat kwam even binnen, een tv persoonlijkheid die wist wat ze deed, sympathiek ook nog en te jong met 64 jaar.
Dat dit weekend in het ‘ waterteken’ stond was duidelijk en weet je, morgen is het maandag, hoogstwaarschijnlijk droog ook nog maar voor nu geldt: tel je zegeningen want we mopperen over water, we klagen over de temperatuur maar dat is allemaal relatief.

Laat de regen vallen, want: echt waar, na regen komt zon!

... Water, regen! ...

Schrijver: An Terlouw, 14 juni 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 36Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)