Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Zwammen in de boom

Wakker wordend met op de achtergrond een ongekende machine- herrie liet weten dat het maandag was en ik dacht gompie, ze gaan het struikgewas aanpakken want inmiddels staat dat zo ontzettend hoog dat een beurtje niet verkeerd zou zijn. Zeg maar de APK van het welig groeiende struikgewas, maar nee hoor de herrie was nog erger bleek toen we de deuren opengooiden.

Een aantal mannen was driftig in de weer beneden, maar niet met het struikgewas, welnee ik zag iemand acrobatische capriolen uithalen halverwege een zeker 45 meters hoge boom? Jemig wat gebeurt daar nou? Bomen weghalen is een no go situatie, tenminste als de boom niks mankeert natuurlijk. Ik kijk naar de ( voor mij dan) gevaarlijke actie die de klauteracrobaat uithaalt om zo mogelijk nog hoger in de boom te komen.

Dat wordt einde boom, dat kan haast niet anders. Een bootje in het water wat wacht op de takken die er eerst afgehaald worden en die naar beneden vallen, elke tak zeg ik, au, wat zonde!

Tak na tak verdwijnt in de diepte en de acrobaat zaagt erop los, af en toe laat hij zich zakken...is goed gezekerd gelukkig want dat de boom weg moet zal een reden hebben maar die knul moet niet vallen natuurlijk want dat is geen goed plan.

Meter voor meter komt hij verder naar beneden...af en toe maak ik een foto van hem, dan is het laatste stuk aan de beurt, het duurt even voor hij de zaag er goed doorheen heeft maar dan valt met een enorme klap ook het laatste deel half in het water wat opspuit als een fontein en half op de kant. Boom weg, er valt licht naar binnen extra licht ook nog want het scheelde wel natuurlijk alleen had ie van mij niet weg gehoeven. Later bleek dat: de boom met zwammen zat?

Nooit geweten dat die in de boom konden zitten, kijk ik zie regelmatig richting de herfst van die zwammen onderaan een boom zitten maar echt: ik heb nooit geweten dat ze zich dus blijkbaar ook in een boom konden nestelen, of zou dat allemaal gezwam zijn!?

... Gezwam in de boom ...

Schrijver: An Terlouw, 14 juli 2020


Geplaatst in de categorie: biologie

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 347Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)