Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Vakantie 2020

Wat een verrassing: het is vakantie, jippie wat een geweldig vooruitzicht was dat nog toen er zou worden geboekt, eh toen er werd geboekt moet ik zeggen want immers wisten we in november 2019 nog van helemaal niks en dus bladerden we lustig door de diverse pagina’s om een zo mooi mogelijke reis te boeken.

Nou zegt dat op zich ook totaal niks, een vakantie boeken middels plaatjes want we weten ook allemaal al, dat er heel knap gefotoshopt kan worden om een locatie op haar voordeligst uit te laten komen, maar ja daar keken we niet naar toch? We gingen op vakantie, fictief natuurlijk want wij gaan zelf allang niet meer met vakantie dus dat is getackeld, maar veel mensen zaten dus wel aan het internet, aan de boeken en op het reisbureau.

Al dan niet een reis geboekt natuurlijk en het grootste deel deed dat ook want wie in november 2019 had kunnen bedenken dat we ons de hemel te rijk zouden moeten voelen met ons eigen onderkomen, die had raar op de neus gekeken van wat we nu meemaken.

De meeste mensen van ons nederige kleine landje zijn dus gewoon niet op vakantie gegaan naar betere en verre oorden, hebben geen vliegtuig gepakt, zijn geen treinreis begonnen, welnee die zijn zo ontzettend verstandig gebleken dat ze in ons eigen land zijn gebleven.

Die hebben zich aangepast, hebben vakantie geannuleerd en gedacht: we krijgen nog wel een kans. Natuurlijk krijgen ze die kans ook wel maar: dan zullen al die mensen toch wel de oogkleppen en mondkapjes moeten gebruiken want: wanneer je een buitenlandse vakantie annuleert wil dat natuurlijk niet zeggen dat je er in ons eigen kleine landje maar “op los kunt leven”.

Zonder restricties, zonder kapjes, zonder 1,5 meter, zonder alert te zijn en voorlopig ook te blijven want: wat we in november 2019 nog niet wisten maar wat we nu wel weten is: er is een moordenaar onder ons, ontsnapt vanuit een ver land om zich hier te nestelen net als in al die andere landen!

Nietsontziend, meedogenloos, moordzuchtig, gevaarlijk en niet te temmen zo blijkt. Je vakantie annuleren was slim, minder slim is het om de regels aan je laars te lappen, want het mag niet zo zijn dat je niet naar een vakantieland gaat vanwege het gevaar, maar hier de beest uit hangt alsof er hier niets speelt, immers de vijand heeft vele gezichten, huist en nestelt zich bij een ieder die zich daarvoor openbaart, die er zelf niet ziek van hoeft te worden maar er wel voor zorgen kan dat een ander ziek wordt c.q. overlijdt!

Dan had je net zo goed met vakantie kunnen gaan, want dat is het de vijand nog makkelijker maken. Het verstand komt met de jaren, althans zo zegt men, maar ik vraag me af of die zin echt klopt, ik vraag me ook af of mensen wel snappen dat het echte probleem niet zit in geen vakantie in het buitenland vieren, maar als dat betekent dat je de vijand hier opzoekt en gaat verspreiden is dat hetzelfde als......een huurmoordenaar inzetten en deze vroeg geen bedrag hè?

Ik weet niet wat erger is, want willens en wetens dit te flikken, dan ben je niet alleen een vreselijk asociaal persoon maar bent ook degene die beslist over leven en dood! Heb je daar al eens over nagedacht? Ik wens je een wijze periode waarin we toevallig vrij hebben en als je tijd hebt, haal dan van je vakantiegeld mondkapjes in huis!

... Voor hen die het niet snappen ...

Schrijver: An Terlouw, 27 juli 2020


Geplaatst in de categorie: vakantie

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 661Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)