Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Met de komst van het virus is fatsoen verdwenen

Was het al opgevallen dat met de komst van het duivelse virus het fatsoen met de noorderzon vertrokken is?
Immers begon de narigheid al met geen handschoenen en mondkapjes te kunnen krijgen c.q. kopen, ook in de winkels gedroegen klanten zich zo abnormaal door ladingen toiletpapier aan te schaffen, zoveel in te slaan dat men ‘s avonds bij het boodschappen doen op een lege plaats greep?
Dat kleinere bedrijven zoals Picnic ineens alleen de grote klanten gingen voorzien zodat de mensen die juist aangewezen waren op deze voorheen zo prettige leverancier met geen mogelijkheid meer konden bestellen!

Was het opgevallen dat met de komst van het moordende beest de mensen het fatsoen lieten en laten voor wat het is? Het wordt allengs erger want ik moet Dick Bruna in en er zijn momenteel zoveel verschillende aanwijzingen van allerlei pluimage in de vorm van stickers, strepen die je de weg wijzen, borden die er dan wel dan niet hangen dat ik in een voor mij vreemde winkel per abuis de verkeerde kant oploop, niemand die me wat zegt, niemand die de moeite neemt me te corrigeren en na de aanschaf van de kaart valt me op dat van twee kanten mensen naar de kassa lopen!

Ik kijk naar de grond, niks te zien maar wanneer ik bij het scherm sta en de verkoopster aankijk, 'goedemorgen' zeg, wordt me toegebeten: 'mevrouw, u loopt aan de verkeerde kant!' Niet zeggen, niet attenderen, niet vriendelijk vragen of ik naar de andere kant wil gaan neen: met harde lelijke stem blèren: dat ik aan de verkeerde kant sta. Nog mazzel dat ze niet blèrde dat ik van de verkeerde kant was! Wat een naar mokkel, bah! Ik bood mijn excuus aan, betaalde en liep weg, de toen pas zichtbare pijlen volgend.

Wat ik zeg: met de vijand is tevens het fatsoen verdwenen, met de noorderzon, nu die vijand en graag op dezelfde manier.

... Fatsoen verdwenen ...

Schrijver: An Terlouw, 28 juli 2020


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.5 met 2 stemmen 35Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)