Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een rare knusse dag

Gewoon een donderdag die volgende week ook weer in de week zit natuurlijk want stel je voor dat je ineens een week zou hebben waar de donderdag niet in zou zitten, dan klopt de week niet meer toch? Een doodgewone donderdag waarin we supervroeg op waren, dus ook heel vroeg aan het zo belangrijke bruine vocht zaten, waarin we een kort gesprekje hadden met de dochter die langs fietst als ze naar haar werk gaat, juist zo’n dag dus. Met een: 'dag Mam' verdwijnt ze in het donker, het rode lichtje fel oplichtend van haar fiets.

Manlief zei gisteren ineens dat ie vandaag dus, pizza wilde eten, van schrik liet ik vallen wat ik in m’n hand had, immers zijn de mannen groot geworden met de vraag: wat eten we vandaag? Dus toen ik deze belangrijke opmerking hoorde, dacht ik echt even in een andere tijdzone terecht gekomen te zijn! Is het niet goed dan, vroeg hij, kijkend naar mijn perplexe gezicht waarop ik zei: we zouden goulash eten toch? Oh ja, da’s waar ook, maar ik dacht....en daar schuilt nou het probleem, als een man gaat denken.....juist dat dus.

De donderdag gaat nu richting de avond en in de tijd dat nu inderdaad de goulash staat te garen, is de kerstboom neergezet, jawel, een mens moet wat toch, met al die beperkingen? Diverse telefoontjes zijn ook al gepleegd en de boom opgetuigd, een kind doet de was, nou ja bijna dan. Alles gaat hier nou eenmaal in etappes en dat is helemaal niet erg, want we kennen onze beperkingen best goed en dealen daar prima mee...

We hebben gelijk een ander sfeertje in huis, een brandende boom, met kunstlichtjes hoor, dus niet de brandweer bellen want zo erg is het niet! Een gewone donderdag, die misschien qua timing niet klopt, maar zeg nou zelf: er klopt toch van heel dit rare jaar al helemaal niks? Dus staat die boom prima, is de goulash zo goed als klaar en wij: wij hebben langer kerstmis dan gewoonlijk!

Schrijver: An Terlouw, 19 november 2020


Geplaatst in de categorie: kerstmis

2.5 met 2 stemmen 86Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)