Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mac en afval

Zo heerlijk dat afhaal eten bij de Mac, ook zo heerlijk makkelijk nog! Je rijdt er met de auto langs een loket, doet je bestelling van frietjes, mayo, al dan geen kroketje of een gigantische burger met een overheerlijke hamburger en zo’n goor plakkie kaas ertussen, niet mijn ding dat is duidelijk! Vroeger ging ik er nog wel eens langs, want de shakes die zijn dus wel te pruimen, ehhh niet echt pruimen natuurlijk, want dat deed mijn opa, die een uitgekauwde pruim met een zeer charmante boog precies in de kolenkit wist te mikken ook nog, maar ik bedoel dat die milkshakes dus best lekker zijn, al is het lang geleden dat ik sowieso bij de Mac kwam.

Dat de winkel nog steeds goede- tot zeer goede zaken doet dat weet ik als geen ander, wonende tegenover een parkeerplaats die verborgen hoekjes heeft als het gaat om parkeren, komen er nogal wat auto’s na bij de Mac geweest te zijn, hun voedsel hier nuttigen. Heerlijk een patatje met: in de auto, een forse burger erbij, een shake om het af te maken en genoeg servetten om je auto droog te kunnen maken.

Vervolgens stapt men uit om even een behoefte in de bossage te doen en weet je wat: kijkende in de rondte, donderen we de troep die we overhouden in diezelfde bossage en wat rest op de parkeerplaats. Zo doe je dat. Nou zeg ik erbij dat er geen prullenbak hangt, dus dat voordeel van de twijfel krijgen ze wel, maar er hangt er wel eentje waar ze langs rijden, dus dat was een optie geweest, maar wel eentje die niet wordt benut helaas.

De trieste getuigen achterlatend voor de mensen die eenmaal per week met een knijper een volle zak zooi op mogen ruimen. Zo sympatiek en menslievend allemaal. Mac maakt campagne voor de mensen die de prullenbak wel kunnen vinden en plakken daar een prijzenpot aan vast, heel aardig idee, maar nog aardiger zou het zijn als ze de mensen die elke week opnieuw die zooi opruimen een aardigheidje zouden geven?

... Mac in de buurt, geen prullenbak dus gooi op straat joh ...

Schrijver: An Terlouw, 1 december 2020


Geplaatst in de categorie: economie

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 93Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)