Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Open brief aan Donald

Beste Donald,

tja je behoort een brief netjes te beginnen en dus vraag ik je als eerste hoe het met je gaat? Niet dat ik daar echt antwoord op zal krijgen maar tenslotte zijn we allemaal mensen en kunnen we ons dus ook menselijk opstellen dacht ik zo, dus hoe het je gaat, het zal wel goed zijn denk ik zo, immers zag ik je net op tv, om weer een leuke speech af te steken!

Leuk? Nee joh helemaal niet leuk want - en daar zit ‘m nou de kneep - waarom Donald ga je toch zo vreselijk uit je verschoning als het gaat om het Witte Huis? Kom op Don, zo ga je toch niet tekeer tegen je eigen volk, ehhh, nu nog dan want volgende maand is dat Witte Huis jouw huis niet meer tenslotte!

Nou kennen we elkaar niet Donald en daar ben ik dus helemaal niet rouwig om, want ik vind je een nare man, met een foute instelling, een verkeerd inschattingsbeleid en last but not least, wat betekent: ten laatste haat ik mensen die “niet tegen hun verlies kunnen” en daar hoor jij echt bij Don. Is dat misschien in je jeugd al begonnen?

Mens erger je niet, Dammen of Monopoly? Verloor je daar vaak, of juist niet, deed je net als mijn dochter stiekem onder de tafel geld van de bank delen met haar vader, of in jouw geval: het geld achteroverdrukken? Waar, Don, is het mis gegaan met je houding, je air en je manier van spreken, mensen je wil op leggen?

Je deed en doet het niet goed, zoveel is wel duidelijk. Don, er zijn winnaars en er zijn verliezers, neem je verlies en ga! Stop met dat oeverloze gezwam door te veronderstellen dat er gesjoemeld is in de stembureaus, stop met leeuwen en beren te zien, waar ze niet zijn!

Stop vooral Donald met deze idiote houding want die zorgt er met name voor dat je na januari helemaal niet meer te pruimen bent, alhoewel terwijl ik dit schrijf ik je beken, je dat nu ook al niet bent! Gelukkig zit je niet hier, je zou hier namelijk met dit absurde gedrag geen poot aan de grond krijgen!

Nee Don, twee dus ook niet, ik weet wat je wilt zeggen, maar ik vertel je eerlijk: ik kan tegen mijn verlies en neem dat met opgeheven schouders! Men maakt mij niet gek, gekker dan dat ik nu al ben bedoel ik, want ik verloor met Monopoly, ook met Mens erger je niet, maar Don, ik won met klaverjassen en misschien moet jij dat ook gaan doen, zodra je het Witte Huis uit bent, zodra je klaar bent met rechters te instrueren, rechtszaken aan te spannen ect.

Donald, doe alsof je verstand weer terug is en recht je schouders, kom op je kunt het! Succes!

Schrijver: An Terlouw, 3 december 2020


Geplaatst in de categorie: politiek

4.5 met 4 stemmen 160Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 december 2020
Thanks for your loveletter, An, but I'm already married and I have enough lovers. Thé president.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)