Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De gemiste memo

Het AD laat in een berichtje weten dat: een gemiste memo medeveroorzaker is van het drama rondom het frauduleuze verhaal van de mensen die in de toeslagenaffaire verwikkeld zitten, een drama van ongekende omvang immers zijn veel slachtoffers te betreuren die ook nog eens ten onrechte beschuldigd werden van fraude! Het zal je maar overkomen, nou het overkwam heel veel mensen maar van het laatste bericht ben ik toch behoorlijk onder de indruk want naar nu blijkt is er waarschijnlijk meineed gepleegd? Mevr. van Huffelen vertelde dat: de top van de belastingdienst de memo niet kende, maar, naar later blijkt is dit een hele foute actie die deze dame nam, een horde die ze beter niet had kunnen nemen?

In 2017, werd namelijk door mevr. Sandra Palmen een stuk opgesteld wat in een lade verdween om er vervolgens nooit meer uit te komen? Als dat namelijk wel was rondgegaan en op diverse bureaus terecht was gekomen, was het volgens haar:nooit zover gekomen dat mensen nu haast aan de geeuwhonger zitten, uit hun huizen werden gezet en ook nog volkomen onterecht als fraudeurs werden aangemerkt?

Jaap Uijlenbroek heeft ook al geen weet van deze memo, maar binnen het ministerie blijkt wel degelijk dat de fouten dan al opgemerkt zijn! Het is toch handig als je: tijdens een verhoor terug kunt grijpen op de uitdrukking: ik weet niet meer precies wat er gebeurd is, of: het is me onbekend, het is meer dan triest te weten dat zelfs tijdens een parlementaire enquête men nog in staat is om niet gewoon schuld te bekennen, maar terug te grijpen op het lange termijn geheugen met zoveel slachtoffers dat je maag ervan omdraait!

Het maakt niet uit of je Jan met de Pet bent, of staatssecretaris, eerlijk zijn is een groot goed en mijne inziens is de laatste steen niet boven, zal die ook niet bovenkomen, maar als men zelfs in Den Haag niet schroomt om meineed te plegen, mag je jezelf afvragen wie er nou fraudeert?

... De zoekgeraakte memo, die helemaal niet zoek was? ...

Schrijver: An Terlouw, 27 december 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 56Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)