Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Welk vakje nemen we?

Aan wie geef je de stem nou, voor wie maak je het vakje rood, wie oh wie heeft het ei van Columbus uitgevonden en mag derhalve op mijn ( kleine wel) stem rekenen? Is er nou iemand die zich zo uit kan spreken dat je meteen denkt, juist, dat is het! Het ei! Nou is dat ei natuurlijk allang uitgevonden en ook Columbus was er getuige van, maar om in de term van Willie Wortel te denken, welke club krijgt mijn/ onze stem?

Nog nooit was de onzekerheid zo groot, nog niet eerder had ik werkelijk geen flauw idee waar mijn rode potlood een vakje rood moest kleuren, eh nee dat kwam al eerder ook voor, dat is waar ook! Toen onze Pim werd vermoord wist ik het erna ook niet en heb toen van de weeromstuit de allerlaatste persoon op dat stuk behang een rood vakje gegeven!

Ik wist niet op wie te stemmen, iedereen beloofde gouden bergen, maar elke sufferd weet dat het loze beloften zijn dus daar kun je ook al niet op rekenen! De enige zekerheid die je wel kunt hebben is: als het gaat om lokale partijen dan weet ik altijd wel wie een rood vakje verdient, ja hoor dat wel, maar als je kijkt naar de fiasco’s van nu, de blunders die gemaakt worden door bijna (of allemaal) partijen, variërend van: geen afstand houden, vakanties vieren in deze rottige tijd, acties uithalen terwijl het ganse land dicht zit, ze maken me nog onzekerder dan ik al was!

Waarbij ook even vermeld moet worden dat het net is alsof een aantal leden die op tv komen net bij de kapper geweest zijn, want echt: het is net alsof daar het haar niet van groeit? Raar toch? Maar terugkomend op het grote raadsel, waar moet je nou toch een rood vakje zetten, zeker nadat Mark zonet op tv gezegd heeft: dat we allemaal ons best moeten doen om met anderen door één deur te gaan, om te kijken naar anderen, vergevingsgezind te zijn ook nog maar diezelfde man liet weten nimmer te willen regeren met bijvoorbeeld Geert?

Als dit al een vreemde uitspraak is, dan snapt iedereen dat we hier echt van het padje zijn en niet weten wie.....het vakje gevuld krijgt!

Schrijver: An Terlouw, 22 februari 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.5 met 2 stemmen 117Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
22 februari 2021
Marja dank voor je uitgebreide reactie, ik heb echt geen enkel idee op wie, welke groep ik de revue ook laat passeren, telkens komt er wel weer iets waarvan ik denk: toch maar niet. Ik denk dat het toch het laatste vakje wordt....
Naam:
Marja Raadt
Datum:
22 februari 2021
An, ik kan het wel begrijpen dat de meeste partijen niet met Wilders willen regeren.
In het verleden liep het mis toen Wilders verantwoordelijkheid moest nemen voor lastige maatregelen. Bovendien is de PVV geen echte politieke partij: de PVV kant maar één lid: Wilders. Dus van interne democratie is geen sprake. Bovendien zijn nogal wat uitspraken van de grote leider buitengewoon onvriendelijk - ik zeg het erg vriendelijk - voor grote groepen in onze samenleving.
Wat de incidenten betreft (Grapperhaus op zijn huwelijk, Hoekstra op de ijsbaan etc.): vergeet niet dat de meeste dingen goed gaan in dit land en dat dit soort misstappen sterk uitvergroot wordt.
Let liever op de grote lijnen en maak een vakje rood voor een partij die eerlijk beloond werk hoog in zijn vaandel heeft of het klimaat of het onderwijs of tolerantie (een menswaardige levensbeëindiging b.v.) of een combi van die zaken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)