Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Per post stemmen!

Verdorie, nou zit ik in de discriminatie wereld, is dat even wat? Meneer T is over de 70 en tja, ik dus nog niet en zo valt er eergisteren een superdikke envelop in de bus. Geen idee wat daar nou in zou zitten, immers de stempassen zijn al in huis? Een geopende envelop vertelt dat: er een envelop in een envelop zit, samen met een stemformulier, een bijsluiter van: hoe het gedaan moet worden en dat alles zit weer, precies: in een dikke vette grote envelop! Als je jezelf nog afvraagt waar al het geld heen gaat? Wij niet meer. Afijn, de envelop staat klaar, het heeft ook nog 1 voordeel want: hij zou niet gaan stemmen en precies, dat zou ik wel doen, visueel natuurlijk.
Dat hoeft niet, zijn stem gaat op de bus, minus de envelop waar de boel in werd opgestuurd dan natuurlijk en ook de bijsluiter bleef hier. Dus nou mag ik in mijn eentje gaan stemmen, maar: omdat ik grote toestanden vermijd , machtig ik een vriendin en die neemt mijn zaken waar.
Toch flauw, het gaat om 1 jaartje, hoe lastig is het nou helemaal? Dus voel ik me een beetje.....zoals zwarte piet nu bijvoorbeeld. En omdat dit ook nergens op sloeg, slaat mijn gevoel ook nergens op natuurlijk!

... Stem per post ...

Schrijver: An Terlouw, 26 februari 2021


Geplaatst in de categorie: politiek

3.5 met 2 stemmen 107Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
4 maart 2021
Hoewel ik 15 tot 20 jaar jonger ben, herken ik mij in jouw Hartenkreet Per post stemmen! Als postbode/-bezorger heb ik deze lijvige overheidsenveloppen (een kleine) twee weken voor de verkiezingen ook in mijn tassen. Ondanks de stemmen-per-postoplossing ben ik zeer nieuwsgierig naar de opkomst 17 maart aanstaande; de coronacrisis hangt toch als een grijze wolk boven ons, misschien zelfs als een gordijn voor het stemlokaal of misschien zelfs als een waas/nevel voor de stemhokjes. Ondanks getroffen maatregelen verwacht ik een lagere opkomst dan gemiddeld, hoewel ik hoop dat ik het gigantisch mis zal hebben. Als het goed is zullen de per-poststemmers het gemiddelde op niveau houden of misschien zelfs opvijzelen. Daarentegen kan het tegendeel eveneens het geval zijn, aangezien diverse omstandigheden, waaronder goed/slecht weer geenszins onbelangrijk zijn...! Ondanks corona, dat in elk geval voorlopig nog een wezenlijk onderdeel van ons leven zal blijven/zijn, zie ik uit om te gaan stemmen...!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)