Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ach wat maken die jaren nou uit?

En zo haalt de belastingdienst wederom het nieuws, op een negatieve manier weer, het simpele geval van: mensen die hier werken en het gezin niet bij zich hebben maar waar ze wel geld voor ontvangen? Kijk, dat er al jaar en dag geploeterd wordt om dit soort acties beter te regelen, dat weten we allemaal, als je alleen kijkt naar iemand in de AOW, als die besluit ons land uit te gaan heeft dat directe gevolgen, immers is dat voorrecht alleen voor ons Nederlanders bestemd. Dat dit wijzigt als je hier vertrekt vind ik zelf vreemd want het verandert niets aan de eventuele opbouw volgens mij, evenmin aan het land waar je geboren bent, toch?

In het geval wat nu speelt is het zodat de man hier is komen wonen en werken, altijd goed natuurlijk maar de mannen ( er waren er heel wat) ontvingen voor de kinderen die hij niet bij zich had, maar die in hun eigen land woonden, een behoorlijk bedrag omdat men aannam dat: juist, men nam aan dat de kinderen bij hem waren, er werd niet naar gevraagd, geïnformeerd, gecontroleerd, kortom het is net als jaren geleden toen ook de kinderbijslag dubbel werd uitbetaald, dat gebeurde hier en in het land waar de kinderen waren en dat was niet Nederland!

Het argument dat: vanwege de automatisering de fout vijf jaar geleden is ontstaan, jawel vijf jaar geleden, zegt iets over automatiseren, want: als deze blunder er eentje is die dus automatisch voorkomt dan mag je jezelf af gaan vragen wat er nog meer op de automatisering gegooid kan worden. Wanneer men iets aanvraagt, gaat met door een molen die zoveel wieken heeft dat je er tureluurs van zou worden? Waarom werd deze blunder dan niet openbaar gemaakt, net als de blunder van de mensen die ten onrechte als fraudeurs neer gezet werden?

Naar nu blijkt is het dus ook vrijwel onmogelijk het geld ooit terug te halen en dat is mensonterend, dat is niet te bevatten immers: als men hier werkt, woont en verplichtingen heeft, waarom is dan niet dezelfde regel van toepassing als bij ons, de Nederlanders of: als bij hen die nog altijd wachten op hun geld? Nederland op zijn smalst of moet ik zeggen: de belastingdienst op zijn breedst?

... Teveel gekregen nooit meer terug gegeven ...

Schrijver: An Terlouw, 27 februari 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 90Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)