Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Snakken, Tunnels, Licht

Naast ‘kwetsbaar’ zijn woorden als ‘snakken’, ‘tunnel’ en ‘licht’ talloze malen in ons vocabulair terecht gekomen. Corona besluipt de taalschat net zo lukraak en geraffineerd als de bange mens. Want wie zich in de gevaarlijke risicogroep bevindt vanwege zwakheid van lijf en leden heeft zware pech. Immers de strategie van vaccineren is onnavolgbaar. Duidelijk hierin is wel, dat de mensen met akelige kwalen in elke leeftijdsgroep desgewenst snakken naar de prik. Dat gaat ook fors schelen in de druk op de zorg. In deze groep geldt: halen wij die prik nog of pakt dat rotvirus ons nog net voor de GGD-streep of de deur van de huisartsenpraktijk? Jongeren snakken naar contacten, feesten en ontmoeten. De bewoner in een verpleeghuis snakt naar meer bezoek en de bingo. De opa’s en oma’s snakken naar knuffelen met kleinkinderen. Ja, er heerst thans een ware orgie van snakken.

Dus ja, wij snakken naar licht aan het eind van de tunnel. Snakken, licht en tunnel. Kom op carnaval hit schrijvers. Geen gehos en gezuip en fijn verkleden, maar schrijf de ultieme positivo hit over snakken, snakken en lichten aan het eind van tunnels. Vooral nog niet gevaccineerden met een medisch vlekje zullen dansen op deze hit, want aan het eind van de tunnel volgt immers prachtig licht. Nu nog even een tijdje in isolement om zonder kleerscheuren het vaak beloofde vaccin moment zien te halen. Niemand wil immers een dag voor de afgesproken prik alsnog dat rottige virus in zijn of haar systeem krijgen. Intussen snakken we naar een heldere vaccin strategie conform de Gezondheidsraad. Nu ja, dit advies is- meen ik- al zo’n vier maal door andere besluitvorming doorkruist. We snakken al met al naar duidelijkheid en tempo in onze rit door de Corona tunnel. Dat wel natuurlijk.

Schrijver: Richard Bahl, 1 maart 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.2 met 4 stemmen 332Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Richard Bahl
Datum:
19 maart 2021
Niks mis met jouw verhaal. Ook niet erg dat je het zelfde thema behandelt op jouw eigen manier. Ik wist alleen niet zeker of je mijn eerdere bijdrage over dat onderwerp wellicht gelezen had. Niet dus. Zelf heb ik de neiging even te checken welk aanbod er is voordat ik plaats. Dan kan ik verwijzen of instemmen. Maar ik vergeet dat ook wel eens. Blijf schrijven.
Naam:
An Terlouw
Datum:
3 maart 2021
Inderdaad Richard, overeenkomsten zijn er en je hebt gelijk, de woorden komen overeen. Het is een onderwerp dat mensen bezig houdt, je hoort niet anders! Blijf gezond hoor.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)