Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Hobby’s en hobby’s

Ook voordat de thuis-zit-blijf actie een feit was, hadden en hebben we gelukkig allebei hobby’s in huize T, dus vervelen is hier niet van toepassing. Dat je ook anderen helpt met een aanvulling op hun hobby’s is de gewoonste zaak van de wereld, althans hier dan. Nu wil het geval dat er gedurende een zogenaamde tuinverkoop legpuzzels voor een schijntje te koop waren en in mijn kringetje zit iemand die verslaafd is aan het leggen van legpuzzels. Bij het schrijven ervan voel ik al kippenvel langs m’n ruggengraat lopen want: ik heb dus niks met legpuzzels, sterker nog: ik krijg de kriebels van die dingen.

Een decennium geleden lag hier een doosje voor de kleinkinderen, een doosje met precies vier puzzels erin. De eerste had 2 stukken, de tweede had er 4, de derde 8 en de vierde 16 stukken. Dat was een puzzel die nog haalbaar was voor mijn geduld. Alle puzzels met meer stukjes: echt, die kun je hier alleen neerleggen als de deur openstaat, want die gaat geheid over het balkon. Nee, niet mijn ding dus.
Maar die ene doos, met de afbeeldingen die ik nog zo voor me zie, dat was te doen! Respect voor diegene waar ik hier weer twee dozen voor heb staan, die ik even op de post moet brengen, zes puzzels van 1000 stukjes, ik zal blij zijn als die dozen weg zijn!

... Puzzels leggen ...

Schrijver: An Terlouw, 17 mei 2021


Geplaatst in de categorie: hobby

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 86Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)