Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Al dat plastic, al die soep!

Stel nou: dat je alle plastic rietjes uit de handel haalt, want dat is natuurlijk pure winst, omdat die rietjes ervoor zorgen dat we een soort van plastic soep in de zee- en oceanen krijgen, dus die rietjes gaan in de ban en natuurlijk is dat hartstikke goed, zo voorkom je die soep, in de zee- en oceanen immers?

In plaats van die plastic rietjes doen we gewoon papieren rietjes, heel erg goed idee hoor, ware het niet dat we de kleine pakjes niet meer gebruiken want die papieren dingen zijn dus echt te goor voor woorden en dat niet alleen, er blijven ook stukjes papier aan je lip zitten en bij sommige kinderen zelfs een stukje in de mond, maar we steunen de actie: geen plastic soep dus geen rietjes, briljant plan!

Echter: op de plastic flesjes zetten we statiegeld, want dan is iedereen er van doordrongen dat ze geld weggooien als ze de flesjes leegmaken en achterlaten daar: waar ze op dat moment vertoeven, heel slim want een klein deel van de mensen denkt aan dat statiegeld, sterker nog het zal ze worst zijn, oh ja, die worst die dus ook in….plastic zit nietwaar?

De flesjes laten we of achter, of leveren ze in, maar dat laatste komt maar weinig voor. We zien overal de flesjes liggen, langs de weg, naast de prullenbak, ( misgegooid jammer) in de sloot en in het bos, statiegeld dus?

Maar geen rietjes, dat dan weer niet, scheelt een slok op een borrel natuurlijk. En dan de talrijke zakjes waar je de broodjes in kunt kopen: men hale een kaascroissant, stoppen het in een plastic zakje, eten het buiten op en gooien dat zakje…..ehhhh, ja in de prullenbak natuurlijk. Tenminste de meeste mensen dan, want veel mensen, laten het zogenaamd ongezien vallen, dat is voor de soep hè?

Maar die rietjes, daar zijn we vanaf, al het andere plastic welk plastic dan ook blijft, tot de dood ons scheidt en verder!

... Een rietje, een flesje, een zakje, een tasje…. ...

Schrijver: An Terlouw, 25 augustus 2021


Geplaatst in de categorie: maatschappij

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 234Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)