Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ongekende drama’s die zijn weerga niet kennen

Oh ik weet: iedereen heeft er over gehoord, net als iedereen weet wat er vreselijk mis is gegaan met de zorgtoeslagen, met al die gedupeerde mensen als schrijnend gevolg. Iedereen weet het zo zoetjesaan wel, maar ik beken dat: na het horen en zien bij Jinek gisteravond ik een slapeloze nacht heb gehad. De moeder die dakloos werd, vanwege die affaire, met vier kinderen dakloos werd en zwanger van haar vijfde kind.. af en toe een dak boven het hoofd bij familie en kennissen, maar ja, het is nogal wat als je met een groot gezin ineens op straat staat. Als ze bevallen is van het kindje, wordt dit na tien dagen bij haar weggehaald, afschuwelijk gewoon, maar het kan nog erger: de andere kinderen worden dus gewoon domweg uit school geplukt om vervolgens helemaal buiten beeld van de ouders te zijn- en blijven?

De belastingdienst, leuker kunnen ze het niet maken, wel makkelijker? De jeugdzorg die al decennia lang faalt op vele gronden, faalt ook hier, want: een kind wordt normaliter pas “ uit huis verwijderd “ als er sprake is van hele nare omstandigheden, maar het enige wat hier gold was: dat moeder door de overheid te grazen is genomen op een mensonterende manier, want je mag een vrouw alles afnemen, van haar kinderen blijf je af!

Al die tijd, knokt ze, vecht ze, huilt ze en is wanhopig, niet wetende waar de kinderen zitten en als ze dan hoort dat er eentje in de buurt zit, bijna jarig is stuurt ze een kaartje, maar: het kind krijgt het nooit want ouderen beslissen dat het kind dat kaartje niet behoeft te zien! Enig idee wat dit doet met een kind, niets meer horen over je eigen moeder? Enig idee wat er gebeurd met een kind wat zomaar weggehaald wordt uit school? Levensgrote trauma’s worden hier in het leven geroepen. Het is te dramatisch voor woorden, te schunnig ook. De moeder brak bijna, tijdens het interview en dat deed ik ook.

Zo gaat Nederland om met het eigen volk beschuldigen en er eigen rechter voor spelen, terwijl als je hier binnenkomt en een asiel aanvraag doet, de hulp in de rij staat, jawel! Hulp die de moeder als allereerste had moeten hebben, maar ach, wie ben ik?

... De toeslagenaffaire ...

Schrijver: An Terlouw, 21 oktober 2021


Geplaatst in de categorie: politiek

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 83Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)