Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Dwars en onhandelbaar omdat..

Nog maar acht is tie, acht zomers, herfst-winters of lentes, het maakt niet uit, hij is acht en soms is ie zo ongekend stoer is het een kerel (tje) van formaat, dat zegt in elk geval de maat van zijn kleding wel, die welhaast elke twee maanden groter moeten?

Acht is ie, onderweg naar negen natuurlijk want zo gaat dat…maar hij is de afgelopen tijd een tikkie dwars, onhandelbaar en soms brutaal…je kunt je vinger er niet helemaal opleggen totdat: mamma met hem mee gaat naar boven, het jochie in snikken uitbarst op de vraag: wat is er toch knul? Moeder kijkt verbaasd, sluit het joch in haar armen en dan komt er hortend en stotend uit: je brengt me niet meer naar bed, leest me niet meer voor….

En zo is een grote kleine vent, die allang lezen kan, die overdag een stoere gozer is, ‘s avonds bij het naar bed gaan weer even een klein jochie, wat gewoon naar bed gebracht wil worden, wat een verhaaltje wil horen, ook al kan hij dat allemaal al zelf…kleine kinderen worden groot maar: het ging hem nu iets te snel…

... Toch niet zo groot…gelukkig ...

Schrijver: An Terlouw, 3 november 2021


Geplaatst in de categorie: kinderen

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 98Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)