Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Lastig dat onthouden?

Een klein gesprekje brengt me op het idee om er even iets over neer te zetten, want: afgelopen twee dagen hoor ik steeds: wat voor dag is het nou? Je zou er compleet van-van de leg raken, immers voelde gisteren ook al als zondag en tja, dat kwam omdat het Nieuwjaarsdag was natuurlijk. Mensen zijn gewoontedieren, zeker als ze wat ouder worden en dus- hoor ik al een poosje: wat voor dag het is vandaag?

Hetzelfde gold voor de keuze wat we zouden eten, terwijl kleindochter teveel verse lasagna had gemaakt, weggooien geen optie is- we dat dus eigenlijk zouden eten, kwam er ineens wat bovendrijven wat ik vorige week opperde en dat was vreemd, temeer dat: er door hele gulle gevers zalig vlees was bezorgd en hij zich daar ook op verheugde…zelfs dat was ie kwijt?

Komt door de dagen hou ik me voor, het komt omdat we nu twee zondagen achter elkaar hebben, duim ik- wetende dat: dementie erin sluipt omdat het in de familie zit….dus hoop ik op gewone weken en dagen, zodat het niet is wat het lijkt, maar: ik ben op m’n hoede….

... Vergeten ...

Schrijver: An Terlouw, 2 januari 2022


Geplaatst in de categorie: ziekte

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 62Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)