Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Oei die talloze stukjes, brengen me tot wanhoop!

Ontzag heb ik voor de mensen die- puzzels leggen of het dagelijkse kost is, er een hobby van maken- of gemaakt hebben! Diep ontzag want ik zeg eerlijk dat- als ik een legpuzzel zie, de kriebels over m’n rug lopen, niet van plezier maar meer zoiets van: hoe kom ik zo rap mogelijk van dat ding af? Kijk, puzzelen is leuk, lollig en tijd vullend maar ik moet zeggen dat ik heel goed raad weet met mijn tijd en dat is dus niet- besteden aan het leggen van legpuzzels…

Buurmeisje Miek, zegt elk gesprek weer: er ligt weer een nieuwe, zo gaaf, ( kriebel ) en ik denk terug aan een krappe vijftien jaar geleden toen ook hier een doos stond met daarin vier puzzels! Jawel, 4 stuks en geen kriebel want: er zat er eentje in van 2 stukken, eentje eronder van 4 stukken, daaronder eentje van 8 stukken en jawel, de 4e was 16 stukken! Speciaal aangeschaft voor de kleintjes ( die nu ietsie groter zijn) om te maken - en dat: waren puzzels voor mijn niveau, zonder kriebel, zonder nerveus gedoe en zonder hoofdpijn!

Maar op het moment dat een andere goede vriendin me zegt: ik ben er eentje aan het maken van 1500 stukjes, snap je vast wel dat het hier overal kriebelt? Respect voor jullie, maar niet aan mij besteed hoor!

... Puzzels, voor de ene een heerlijk gebeuren, voor de ander, NIET dus ...

Schrijver: An Terlouw, 15 februari 2022


Geplaatst in de categorie: sport

3.0 met 2 stemmen 101Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)