Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Winter in Tilburg Noord

In Zorgcentrum "De Heikant" was het niet ongezellig op een dag in januari die nog kenmerken droeg van een onstuimige en felle winter zoals een heftige, gure wind en vlagen van regen die een stormachtig karakter droegen. In de eetzaal keken sommige ouderen enigszins verbijsterd, verbaasd en nieuwsgierig in mijn richting omdat ik in mijn eentje een tafeltje bezette. Ik was in afwachting van de kameraad die mij al sinds jaar en dag zijn onuitputtelijke vriendschap demonstreert en bewijst.

Na enkele drankjes onzerzijds loopt de middag onherroepelijk en onvermijdelijk ten einde. Bij de schuifdeuren van de uitgang maak ik nog een praatje met een niet zeer aantrekkelijke maar slanke jongedame met een warrige bos krullend haar die alles over me te weten wil komen. Zij verklaart tweemaal tevergeefs verloofd te zijn geweest.

Wanner ik buiten gekomen ben, valt de hevige wind die ik vervloek me weer aan. Deze slaat me recht in het gezicht totdat een chauffeur, voorzien van een wellicht momenteel overbodige mondkap, me weer veilig thuisbrengt.

Schrijver: I,Broeckx
15 januari 2023


Geplaatst in de categorie: ouderen

4.5 met 2 stemmen 86Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)