Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Broers en zussen/In de instelling

Bezoekers zijn altijd welkom in de lage paviljoens van "Prisma" in Biezenmortel die verspreid liggen over een parkachtig terrein en ook in het gebouw met de kale, "prikkelarme" maar door geldgebrek weinig opgesierde wanden waar sinds jaar en dag mijn broer verblijft. Vele "cliënten" van "Prisma" ontvangen echter weinig of geen bezoek "afgeschreven en opgeborgen" als ze zijn in de "instelling"

Ook Philippe, trouwe compagnon en enige mede-cliënt van mijn broer, krijgt zelden bezoek. Gewoonlijk bivakkeert hij, berustend, vreedzaam en placide in zijn leunstoel of speelt hij met het bord waarop hij zorgvuldig en bedachtzaam de kralen rangschikt.

Vandaag is het echter een feestdag; zijn zus komt op bezoek! De verplegers omringen de zwartharige mevrouw met alle mogelijke égards die ze verschuldigd zijn of zelfs zoals de meeste mannen verering koesteren voor de vrouw.

De zus ontfermt zich over de zwakbegaafde broer. Bij het afscheid zal Philippe met gekromde vingers het glas van de deur betasten en hij zal flauwtjes zwaaien naar de zus en de verpleger zal mijn broer naar me toe leiden die me zal kussen met zijn tandeloze mond

Schrijver: I,Broeckx
17 januari 2023


Geplaatst in de categorie: familie

4.0 met 2 stemmen 106Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)