Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Even tot hier....en beslist niet verder

Soms bekruipt me het gevoel dat ik niet thuis hoor op deze planeet.

Vijf minuten “Even tot hier” en ik was al genezen. Goedkope “humor” over alles en nog wat. Smakeloze voorzetten gevolgd door gemakkelijk te voorspellen inkoppen. Vermaak zonder enige diepgang met als ultieme drijfveer om te scoren in het open doel der plebejers.

Je pakt wat “problemen” waarvan je weet dat de meeste mensen zich daaraan ergeren en flanst dan een wanstaltige parodie in elkaar om het klootjesvolk te behagen. Humorloze gemeenplaatsen vullen de alles opslorpende ether. Gemakkelijk kopiëren verheven tot naar eigen dunk goddelijke ingevingen.

En dan die ondersteunende lachband bij een fysiek aanwezig publiek. Je zou je toch dood moeten schamen als artiest!

Hans Teeuwen draait zich om in zijn graf. Nog niet dood? Oh sorry Hans!

Schrijver: Ben Noorderling
Inzender: Ben Noordeling, 16 mei 2023


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.5 met 4 stemmen 129Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ben Noordeling
Datum:
17 mei 2023
Van mij mogen mensen alles Richard.
Ik kan echter oprecht niet al te lang naar die 2 jongens kijken. Te voorspelbare invalshoeken en te gemakkelijk scoren vind ik. "Problemen" die al uitgebreid aan de orde zijn gekomen worden nog even met een ongevaarlijk humorsausje overgoten m.i. Smaken verschillen maar ik vind het vaak saaie humor. Heel veel mensen kijken daar anders tegenaan gezien de lofredes die ik tegenkom. Prima. Die lachband eronder vond ik direct al verschrikkelijk storend. Het is toch geen Amerikaanse komedie waarbij dat blijkbaar nodig is om je leukigheid kracht bij te zetten? Je hebt gelijk, discussie is nauwelijks meer uit te lokken op deze site. Dat is wel jammer.
Naam:
Richard Bahl
Datum:
17 mei 2023
Een tamelijk afwijkende en uitdagende mening over een populair satirisch televisieprogramma. Als de recensie bewust provocerend bedoeld is, dan sowieso geslaagd.
Inhoudelijk valt er genoeg op af te dingen. Ik noem maar wat: grappen maken over waar veel mensen zich aan ergeren mag niet, vindt Ben. Te gemakkelijk. Ook Toon Hermans en nog vele anderen deden en doen dat. Ook ergernis verbindt. Al kan dat ook weer politieke risico's met zich meebrengen. Velen kijken en luisteren naar satire om alleen al het gevoel te krijgen dat zij het met zijn allen toch wel goed doorzien. Satire is tegenwoordig meer de vervanging van de preek op zondag. Ook daar werden en worden regelmatig algemeen bekende menselijke tekortkomingen aan de orde gesteld, met voor gelovigen navenante oplossingen. Zo is er altijd wat. Als bij Even Tot Hier het vals zingen van Mia en Dion verhaspeld wordt tot een protestlied over de Groningse gasellende, lijkt mij dat niet goedkoop. Maar meer een originele invalshoek om de soms bizarre actualiteit door een wringer te halen. Uiteraard kan daar totaal anders over worden gedacht. Ben moet alleen niet echt rekenen op een discussie op deze site. Jammer genoeg zijn deze schaars geworden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)