Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Vrouwen op nederlands.nl tonen te weinig pit

Bijdragen van vrouwen op deze onvolprezen site gaan zelden over de eigen positie in de wereld. Of over hun specifieke rol in discussies over problemen die vooral vrouwen treffen. Als daar zijn: toenemend geweld tegen vrouwen en meisjes, stalken van vrouwen en meisjes, ongewenste benaderingen in taal en gebaar, of de positie van de vrouw in relaties. Meestal wordt hier door de dames ook de actualiteit geschuwd. Eerder lezen wij sprookjes over pratende theezakjes, sprekende kaarsen of muizen. Of de pijn van een verloren relatie en het smachten naar betere tijden. Of een ongelukje in een supermarkt met de rollator of pech vanwege een natte vloer bij de kassa.

Ook huishoudelijke problemen en de oplossing daarvan komen af en toe langs. Of herinneringen aan lang vervlogen tijden. Het ouderlijk huis, de misverstanden, en de geuren in de straat of de emoties bij de lang geleden genoten opvoeding. Is daar iets mis mee? Neen, zeker niet. Het is genoeglijk, soms moralistisch, dan weer sentimenteel in deze bijdragen. Maar een forse mening, herinnering of een ervaring met actuele thema’s op het terrein van de positie van de moderne vrouw, of die van vroeger? Dat komt betrekkelijk weinig aan bod. Tenminste, voor zover ik de bijdragen kan overzien op nederlands.nl

Soms duikt de mannelijke partner even op in een verhaal, maar deze blijft onbekend. Hij is handig of lijkt op een goedaardige kluns Echt een lieverd welke vooral op de achtergronden bromt en als praatpaal dient. Nu ja, mogelijk overdrijf ik gruwelijk. Overigens verwacht ik bijna geen boze reacties, want de dames van deze site doen zoiets niet. Uiteraard zijn zij daar geheel vrij in. Alleen heb ik wel het idee, dat meer pittige en actuele bijdragen van de vrouwen de site nog aantrekkelijker maken. We kennen allen de soms woeste en gedetailleerde bijdragen en verhalen van Rutgers. Nu maar lang wachten op de vrouwelijke evenknie van hem, even als voorbeeld.

Schrijver: Richard Bahl
25 juni 2023


Geplaatst in de categorie: vrouwen

1.9 met 50 stemmen 322Er zijn 8 reacties op deze inzending:

Naam:
Richard Bahl
Datum:
5 juli 2023
Grappig en verheugend, dat het item over de pitloze dames op nederlands.nl zoveel enthousiaste stemmers oplevert. Die alle hartgrondig een lage waardering voor mijn vragende bijdrage onderstrepen. Uiteraard is dat van mij slechts een wilde gok. Het kan immers zomaar zijn, dat uit angst om inhoudelijk te reageren de keuze voor de sterretjes is gemaakt. En dat behoeven zeker niet alleen de vrouwen te zijn. Wel geeft het aantal stemmers aanleiding tot enige speculatie. Helaas, meer ook niet.
Naam:
Betje Weter
Datum:
27 juni 2023
Ja enige arrogantie kan mij niet ontzegd worden Sir. Maar ik heb meer van je gelezen dan jij bevroedt. Enige zelfreflectie wat jouw verhaalschrijfkunst betreft zit er blijkbaar niet in? Ook prima maar zo blijf je m.i. hangen in je zelf gecreëerde perpetuum mobile. Dat is niet erg maar ik vind het jammer omdat ik vermoed dat er meer in het vat zit. Een schrijver schrijft toch om gelezen te worden. Als de lezer af en toe gapend achterover zakt in de leesstoel mag hij dat best ventileren vind ik. Doe er mee wat je wilt. Ondanks je soms felle bejegeningen ben je best een aardige vent denk ik.

Met Richard ben ik het eens dat een beetje reuring af en toe de site geen kwaad doet.
Naam:
Richard Bahl
Datum:
27 juni 2023
Hoewel ook Betje Weter prima voor zichzelf kan opkomen, nog even dit, Joanan. Zij (en ook Bet Weter, mogelijk haar partner) zorgen wel voor enige levendigheid en discussie op deze site. Ik vind dat goed en het maakt de site wel aantrekkelijker. Ook Betje Weter hanteert argumenten, welke wij zeker niet behoeven te delen. Wellicht acteert zij enigszins om die reuring vast te houden? Wie zal het zeggen? Ook jouw bijdragen, beste Joanan, geven lucht en een soort prikkeling op deze site, waar soms enige gezapigheid lijkt te heersen. Op zich is een zekere rust ook niet gek. Laten wij vooral zoeken naar een balans op deze voor ons unieke site.
Naam:
Sir Joanan Rutgers
Datum:
27 juni 2023
Ik weet niet van welke planeet jij afkomstig bent, maar Betje, de bewoners daar moeten daar wel bol staan van de ongefundeerde arrogantie. Ik schrijf al ruim 40 jaar en dat o.a. in vele, literaire tijdschriften. Verdiep je eerst maar eens wat beter in jouw doelwit. Zo heb je o.a. mijn Maigret-serie op deze site blijkbaar gemist. Ik dacht eerst dat jij een hardnekkige trol bent, maar gelukkig toon je wel iets van reflexie. Ik schrijf altijd wat ik zelf wil en jouw struikelblokken zijn jouw probleem. Herkauwing is juist een probaat kenmerk van ware literatuur. Het zou toch gek zijn, wanneer iedere schrijver volgens de voorkeursmeningen van anderen gaat schrijven. Bovendien lees jij over de steeds weer nieuwe nuances van mijn verhalen heen, omdat jij in jouw vooroordelen en allergieën zit vastgeroest. Dat belerende toontje van jou mag je tot op het bot gaan schaven. Te meer omdat je zelf nog geen enkel verhaal op deze site hebt gepubliceerd. De beste stuurlui...
Naam:
Betje Weter
Datum:
26 juni 2023
Ben het wel met Rutgers eens. Therapie zal niet meer helpen en gezien mijn inborst inderdaad een hopeloze zaak. Zoals al eerder vermeld vind ik de columns van Rutgers, net als Richard, ook wel aangenaam leesvoer. Zijn Nietzsche-achtige felheid staat mij wel aan. Neemt niet weg dat ik daarentegen zijn verhalen nogal veel van hetzelfde vind. Wel vind ik de naamgeving van zijn karakters altijd fraai gekozen. Fantasie genoeg maar aan het vaste patroon (seks, jalousie en moord kan hij (nog) niet ontsnappen. Een beetje Konsalik-achtig. Als je de boeken van Konsalik in stukjes knipt en willekeurig weer samenvoegt heb je zo weer een aantal nieuwe boeken.
Werk daar wat aan zou ik zeggen want een zeker talent heb je zeker wel m.i.
Naam:
Sir Joanan Rutgers
Datum:
26 juni 2023
Beste Richard, eindelijk weer eens iemand, die durft te zeggen waar het op staat en zeker, je hebt volop gelijk wat het vrouwelijke personeel op deze schrijfsite betreft. Scherp gezien, scherp geformuleerd. Laat die verstokte, snauwende negatieveling Bet(je) Weter maar in zijn sop gaar koken, want die kan alleen maar op anderen afgeven. Zijn spervuur aan giftige, ongenuanceerde, uit effectbejag getorpedeerde afkrakerij is louter het zinloze gebaar van een leeghoofdige poseur. Die lompe boer en mislukte travestiet is duidelijk geen literatuurkenner, al is het daarom wel extra verrassend dat hij een vast thema binnen mijn diep-psychologische werk herkent. Het is niet alleen veel te laat voor therapie voor bullebak Weter, er bestaat geeneens therapie voor extreme probleemgevallen zoals hem.
Naam:
Richard Bahl
Datum:
25 juni 2023
Pittige en grappige reactie van Betje Weter. Mogelijk in samenleving met Bet Weter. Rutgers is maar een voorbeeld op het punt van zijn columns over de actualiteit. Inderdaad lusten de mensen in zijn andere verhalen er wel pap van. En wordt dat regelmatig realistisch verwoord. Waar onze humorvolle Betje vandaan haalt, dat ik 'superieure mannelijke wensverwachtingen' zou hebben? Geen idee. Ik zoek pittige bijdragen van vrouwen over maatschappelijke items en hun eigen rol en ervaringen daarin. Helaas zorgt de vergelijking met Rutgers voor een misverstand, is niet handig (van mij). Hoewel ik Rutgers in zijn columns wel kan waarderen.
Naam:
Betje Weter
Datum:
25 juni 2023
Ben je nou helemaal van de pot gerukt Richard? Wat weet jij van de vrouwelijke inborst? Mogen wij misschien schrijven wat we willen? Wil jij met je oude witte mannen ego ons de les leren? Schaam je, we wachten met smart op excuses en daarna wellicht op meer tastbare tegemoetkomingen.

En dan die Rutgers die je als voorbeeld aanhaalt. Hoe haal je het in je kop. Steeds hetzelfde afgezaagde stramien. Gefrustreerde geestelijken en ander gespuis die hun onderdrukte seksuele gevoelens botvieren op het liefst adellijke dames met uitbundige rondingen. Gekrenkte aanbidders die nooit schuw zijn van een uit jalousie uit te voeren bloederige moord. Steeds hetzelfde gewauwel waarbij vrouwen constant worden weggezet als niets meer dan lustobjecten. Gluren in gleuven en hangen aan tepels als sigarenpeuken! Zeer verheffend allemaal.

Zo nou je zin betweter. Voldoet deze reactie aan je superieure mannelijke wensverwachtingen?

Hoogtijd voor therapie meneer Bahl!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)