Inloggen

Alle inzendingen over Koningslied

9 resultaten.

Sorteren op:

bewering
4.7 met 3 stemmen 379
De tekst van het Koningslied is een klap met een natte dweil in het gezicht van iedereen die ook maar een greintje liefde voelt voor taal in het algemeen en het Nederlands in het bijzonder.
Jacob20 april 2013Lees meer…

bewering
4.2 met 10 stemmen 339
De drie vingers in de lucht voor Koning Willem-Alexander in het nationale Koningslied geven aanleiding tot vele humoristisch bedoelde persiflages.

hartenkreet
3.7 met 11 stemmen 1.193
Oranjebitter De hongersnood overal ter wereld is mensonterend, en de 'Nederlanders' maken zich druk om een - Koningslied -, bitter, zwart, pikzwart, niks geen oranje boven voor hen, de hongerlijders!

bewering
4.4 met 8 stemmen 1.684
Het 'Koningslied' zou de NPO € 150.000 gekost hebben. De kwaliteit van de tekst van het lied is omgekeerd evenredig met de prijs. Zelfs gratis moet iemand die van onze taal houdt dit lied niet willen zingen of horen zingen.

Lied

column
3.6 met 5 stemmen 350
...we hebben iets met dit land en zijn Koning en daar blijven ze vanaf in Hilversum. ( En luister meteen even naar dat alternatieve koningslied van die twee Utrechtse studenten..krijg het niet uit mijn hoofd, zo kan het ook!..Op Youtube: 'Je bent een Koning'.)
trawant20 april 2013Lees meer…

Koningsverdriet

dagcolumn
4.0 met 8 stemmen 258
...weg zo lang als ik leef. Een schande, dat koningslied. Ik sta voor schut, ik ben gebroken. Eén vlag, twee leeuwen die het ook al uitschreeuwen met elkaar in gevecht om wie het lied het lelijkst vindt. Zij aan zij, staart tussen de benen ziek als een hond, dit is mijn geluid. En...

Marktwerking

hartenkreet
4.0 met 6 stemmen 804
...voldoend aan de eisen. Godverdomme! Op 30 april meezingen met een door taalfouten doorspekt koningslied? Ik fluit de andere kant op.

Zelfs de remsporen in je onderbroek worden oranje

column
3.9 met 7 stemmen 183
...had kunnen krijgen. Een aanzet tot een echt koningslied zou kunnen zijn: 'O wat heb ik toch een bof/door mijn geboorte ben ik geen grote sof.' Een ander begin kan zijn: 'In de wieg gelegd op de juiste plek/ is mijn inkomen lang niet gek!' Laat je toch niet gek maken. Organiseer een...
Eelt25 april 2013Lees meer…

Hugo Raspoet - Helena

beschouwing
4.3 met 3 stemmen 154
...toen je de winnaar werd. Je zong het lied 'Mijn koningslied'. Je vond jezelf gewoon het kleine broertje dat in het voorprogramma een paar liedjes mocht zingen. In 1963 kreeg je een slechte recensie in de Humo over een optreden op het Leuvense Kleinkunsteiland. Het werd een afgang genoemd en...