Inloggen

Alle inzendingen over enkeling

4966 resultaten.

Sorteren op:

bewering
3.3 met 3 stemmen 141
Er is alleen liefde... er zal enkel liefde zijn, via mijn persoon: doorgebracht naar de boodschap!

bewering
2.9 met 7 stemmen 263
Het enige ritueel dat ik koester, is, dat ik geen enkel vast ritueel bezit, noch bezat.

Als een rimpeling in een wateroppervlak

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 55
Zijn moeder was overleden. Als zijn bewustzijn vergeleken zou kunnen worden met een meer, met een stille watervlakte, veroorzaakte het heengaan nauwelijks een rimpeling in de oppervlakte hiervan. Hij vatte haar leven samen in enkele luttele feiten in een "In Memoriam" alsof hiermee uitgesproken zou...
I.Broeckx1 september 2019Lees meer…

bewering
1.6 met 5 stemmen 277
Enkel en alleen ongeloof brengt u verder. Al helemaal als u gelooft dat de wetenschap in Darwin gelooft.

bewering
4.5 met 2 stemmen 1.697
Het zal u zeker al wel eens opgevallen zijn; bij een meningsverschil heeft SOMS - héééél enkel - de tegenpartij ook wel eens gelijk!

bewering
4.0 met 2 stemmen 123
Het zal u zeker weleens opgevallen zijn, bij een meningsverschil heeft SÓMS - héééél enkel - de tegenpartij ook wel eens gelíjk!

bewering
4.1 met 42 stemmen 142
Vele woorden zijn gesproken en geschreven, slechts enkele met wijsheid, nog minder wijsheid bevattend.

Het leven

verhaal
2.6 met 61 stemmen 2.622
Het leven is een doolhof van elkaar snel opeenvolgende gebeurtenissen: het is belangrijk altijd op het goede pad te blijven, maar welk is dit? Probeer je terug te krabbelen, dan zul je merken dat je de weg alleen maar verder kwijt raakt. Laat je niet verleiden door de dingen op de paden van...
Martina17 december 2001Lees meer…

"Denn bald kommt ein neuer Morgen, mit Farben und hellem Licht" (Udo Jürgens)

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 53
Een hemel vertoont zich aan mijn venster in de vroege morgen: een hemel met wisselende bonte kleuren en met een panorama van pasteltinten. De nieuwe dag is aangebroken; een nieuwe dag voor mij? De jonge vrouw was nog idealistisch op haar vierentwintigste. Ze bracht een florissant herfstboeketje...
I.Broeckx8 december 2018Lees meer…

bewering
2.0 met 2 stemmen 205
Enkelen op het tabblad beweringen vestigen de indruk het schrijven van reacties te willen verheffen tot een zelfstandige discipline.
Jacob16 februari 2010Lees meer…

bewering
3.1 met 9 stemmen 167
60000 Syriërs komen spoken bij fake-smile Assad en nog is hij zijn moordsysteem met enkel eigenbelang niet zat.

bewering
4.2 met 4 stemmen 70
Elke godsdienst streeft naar het goede, wellicht het volmaakte, maar geen enkele godsdienst mag zich volmaakt noemen.
Han Messie28 september 2013Lees meer…

Getinte regenboog

verhaal
2.3 met 6 stemmen 984
Ik vraag me zoveel dingen af. De wereld is mij vreemd. Mijn geloof is gebroken. Ik voel me alleen en ontheemd. Mag je niet meer naar één man verlangen? Er is maar één vraag die op mijn ziel rust. Als een vrouw enkel naar een man verlangt, waarom kan zij dan niet tot hem behoren? De wereld...

Balletje balletje

dagcolumn
2.8 met 6 stemmen 205
Op 5 januari konden we terugkijken op het politieke leven van mevrouw Rita Verdonk. Ze was, aldus een professor in het bestuursrecht Bröring, de slechtste minister ooit en dat was, zo voegde hij toe, een hele prestatie na Nawijn. Mevrouw Verdonk ziet dat anders. Nog steeds. En dat is haar goed...

De zuurstoffles als metgezel/Oord van onheil

hartenkreet
3.0 met 1 stemmen 52
Op een landelijk terrein in het naburige dorp staan kleine, popperige huisjes. In één ervan woont Aleida, die de zuurstoffles tot vaste "metgezel" heeft. Onder haar neus draagt zij een plastic slangetje dat de noodzakelijke lucht aanvoert. Haar huisje heeft een spits toelopende zoldering en...
I.Broeckx2 februari 2017Lees meer…

bewering
3.0 met 1 stemmen 101
Zodra enkel féiten gaan tellen voor de beoordeling van het recht, is het een gegeven dat zelfs de meest rechte feiten verdraaid worden.

bewering
3.2 met 5 stemmen 82
De samenvoeging van Selexyz - uit het topsegment - en De Slegte - uit de kelder van de boekenbranche - was een fusie die uitmondend in Polare geen enkel uitzicht bood op overleven.
O.U. Deis25 februari 2014Lees meer…

bewering
3.0 met 2 stemmen 1.835
De vlammen der haat die enkel gevoed worden door afgunst, jaloezie en nijd, kunnen slechts gedoofd worden door vuur van de liefde dat ontstoken is in hart en ziel.

bewering
3.3 met 10 stemmen 238
Niets is zo dodelijk als een discussie tussen mensen die geen enkele kennis hebben van het onderwerp waarover ze discussiëren, maar desondanks pretenderen dat ze de absolute waarheid verkondigen.

Premier Rutte bedreigd

bewering
1.1 met 13 stemmen 216
Het zou vele mensen behagen en geruststellen in Nederland als de heer Taghi zou mededelen dat Premier Rutte van zijn kant geen enkel gevaar te duchten heeft.
O.U. Deis28 september 2021Lees meer…

bewering
2.4 met 5 stemmen 143
Geen enkele wetenschap is zo vatbaar voor onzin als de psychologie. Maar laat ik niet al te hard van stapel lopen, nader onderzoek afwachten. Sociologie is ook leuk om te doen.
Varifocus1 november 2011Lees meer…

bewering
3.8 met 5 stemmen 4.015
Niets is blijvend, al wat bestaat is aan verandering onderhevig en zal eens vergaan. Ditt maakt dat vasthouden aan wat is geen enkele zin heeft, daar het leven dan slechts stagneert in zijn evolutie.
Jetteke24 januari 2014Lees meer…

bewering
1.3 met 7 stemmen 86
Er is geen duisternis, noch licht meer. Er is geen houvast, geen draad noch dal. Enkel overstijg ik nu mijzelf in een poëtische vorm van vrije val.

bewering
3.5 met 6 stemmen 66
Jammer dat de VVD-ministers Blok en Schippers geen enkele haast maken met het begrenzen van de topinkomens in de zorg en bij de woningcorporaties met ingang van 2015.
O.U. Deis24 december 2014Lees meer…

'Farmers'

bewering
5.0 met 4 stemmen 339
De boeren hebben in Groningen door het gewelddadige optreden van enkele 'farmers' in korte tijd de goede gezindheid bij de meeste burgers weten te verspelen.
Tammo G.15 oktober 2019Lees meer…

bewering
2.2 met 5 stemmen 304
Een enkele keer heb ik wel eens mijn twijfels over "echte" dierenliefhebbers. Soms lijkt het er op of ze op zoek zijn naar dierenleed om vervolgens de eigenaar met veel plezier in elkaar te kunnen slaan.

Greenpeace contra steun aan KLM

bewering
4.7 met 6 stemmen 170
De poging van Greenpeace om de staatssteun van de regering aan KLM terug te draaien, omdat er geen enkele milieueis is gesteld aan dit sterk vervuilende bedrijf, verdient bijval.
M. Feith14 september 2020Lees meer…

bewering
2.8 met 12 stemmen 125
Sommige clowns zijn niet eens grappig meer: de glimlach is enkel en alleen een grauwe grimas. Waarschijnlijk zijn ze niet meer en nooit echt de clown geweest. Het is maar net hoe je het leven leest...
Petra Hermans13 september 2014Lees meer…

bewering
3.5 met 4 stemmen 124
Veel Nederlandse schrijvers hebben geen enkele opleiding afgemaakt en zijn voor polderbegrippen toch grote schrijvers geworden. Het is u aan te lezen dat u bent afgestudeerd en dat u daarvan zonder kapsones zichtbaar heeft genoten.

bewering
1.0 met 1 stemmen 104
Het veelvuldig verzet bewijst juist het tegendeel. De erkenning, de acceptatie laten het lot in alle rust en stilte gelden. Het is in de liefde dat men mij enkel zal kunnen erkennen.
Meer laden...