Inloggen

Alle inzendingen over kwijt

931 resultaten.
Sorteren op:

bewering
4,2 met 5 stemmen 91
Ik droomde dat ik mijn bril kwijt was, een en ander staat mij nog vaag bij... (constateringbewering)
Fred15 mrt. 2014Lees meer…

bewering
4,6 met 7 stemmen 109
Als ik bezuinig geef ik minder uit, als de politiek bezuinigt ben ik meer kwijt. Misschien moet ik maar eens bezuinigen op driedelige pakken en kokerrokken.
Fred28 sep. 2012Lees meer…

bewering
2,3 met 3 stemmen 81
Ter informatie: de voordeur zit niet aan de achterkant van het huis. Bestemd voor die mensen die de richting zijn kwijt geraakt.

bewering
3,0 met 4 stemmen 67
Het gaat hier inmiddels nergens meer over. Hoe relikwie is de religie ? Hoe ziek is de politiek ? Hoe kwijt kun je de weg zijn ? Dan ben ik toch liever...

Het leven

verhaal
2,6 met 61 stemmen 2.621
...op de paden van anderen, zo raak je enkel de weg kwijt. Terug naar het begin kun je niet, blijf dus immer vooruitgaan. De een bereikt het licht van de uitgang eerder dan de ander, laat je hierdoor niet afschrikken of opjagen: Leef in je eigen tempo en volg enkel jouw pad, kijk nimmer...

maskerade

bewering
4,3 met 3 stemmen 213
Een mens heeft een half leven nodig om z'n maskers op te zetten en de andere helft om ze weer kwijt te raken.
ria29 mei. 2010Lees meer…

bewering
3,2 met 11 stemmen 404
...begrijpt van wat een Dagcolumn schrijven exact inhoudt. Dit wil ik even kwijt.

bewering
3,3 met 7 stemmen 109
Eertste kamer, tweede kamer, oké. Ík geef de voorkeur aan kamer 100, want dáár kan ik alle behoeftes kwijt.

Liever kwijt dan rijk

beschouwing
2,5 met 4 stemmen 516
...onder de Nederlandse bevolking. Als ik de VVD was, zou ik blij zijn die kiezers kwijt te raken.

Verlies met Pasen

verhaal
3,9 met 10 stemmen 290
...altijd kies ik voor de “underdog”. Ik ben mijn eerste schat kwijt.

Sterretjes

hartenkreet
3,3 met 3 stemmen 71
Die zult u zien, maar ja, men stelt zulks niet op prijs. Daarom kan ik dat ei in mij niet kwijt. Onwelgevoelige woorden komen in mij op en worden beloond met sterretjes. De humor zie ik wel in, er van.
Fred17 apr. 2015Lees meer…

Mist

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 54
Rustgevend natuurverschijnsel, je kunt er alle kanten mee op en toch fijndruppelsgewijs de weg kwijt raken. Je kijkt naar links en rechts, de afstand blijft gelijk.

bewering
2,8 met 5 stemmen 93
Wanneer ik een cijfer geef op een werkje, verschijnt in beeld: Bedankt voor Uw stem. Gelukkig ben ik die niet kwijt, ik gaf alleen een cijfer. Want stel je voor dat bij het becijferen ik opeens stom zou worden!

bewering
4,0 met 1 stemmen 124
Iedereen heeft het over iconen, prominenten, mastodonten en de grote drie. Voor mij voldoen alleen Kwik, Kwek en Kwak aan voornoemde maatstaven. Vooral die laatste, dat wilde ik maar even kwijt.

Groeten uit Hoek van Holland

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 104
Die nevelige zondagochtend waren ze langs het ziekenhuis gereden en daar hadden ze hem al gedemonteerd... uit elkaar gehaald en zijn vitale delen bij anderen ondergebracht. Wat een vermomming... een uitmuntende camouflage. Maar zo waren we hem wel kwijt natuurlijk.

SCHOORSTEEN VEGEN

hartenkreet
4,0 met 1 stemmen 76
...nog altijd kan voldoen aan al mijn innerlijke losprocessen. Dit moest ik even kwijt. Dank u ( - ;

Verknipt

hartenkreet
0,5 met 6 stemmen 602
...benen ontbraken, uitgestoken nek met een streep door de tekening, echt alles ontbrak aan dit zelfportret. In kwijt zijn heb jij mij omlijst, voor nóg een keer zou ik zo maar tekenen.
Fred31 mei. 2007Lees meer…

bewering
2,0 met 2 stemmen 124
Als schrijfster ben ik liever mijn BB kwijt dan mijn BH; ik wip trouwens ook liever dan dat ik W'app, SMS beter op SM, kook het liefst mijn prut in eigen hut. Veelzeggender vind ik nietszeggender gek, bij mannelijke lezers gretig aftrek.

Afgelopen

hartenkreet
2,5 met 2 stemmen 294
...er nu alleen voor. Mijn dochter vreest nu voor mijn leven, zij wil mij niet kwijt.
Fred17 jan. 2009Lees meer…

bewering
3,6 met 7 stemmen 138
...PVV vooral door de Joodse lobby wordt gefinancierd, is Wilders dan een flink deel van zijn aanhang kwijt. Hij heeft alle reden om daar bang voor te zijn.

Te Laat

hartenkreet
1,8 met 8 stemmen 1.152
...Valt de site uit de lucht. Kwijt, nu ben ik je kwijt mijn Turbo. Heel de nacht ben ik bang geweest voor de waarheid. Je heb mijn brief aan jou niet meer kunnen lezen. Waar al mijn gegevens in stonden beschreven. Eerst was ik bang nadat ik onze horoscoop had gelezen. We waren voor elkaar...

Volledig uit koers

hartenkreet
4,3 met 3 stemmen 119
...slot en grendel, als je even niet oplet ben je hier alles kwijt, mevrouw biertje zit als een kloek op haar sleutelbos. Iedereen praat en niemand luistert, ik raak de weg kwijt. Dan mag ik naar huis, door het park geniet ik van de laatste zonnestralen, een konijntje ziet mij verschrikogend...
Fred16 okt. 2012Lees meer…

Pil

dagcolumn
4,5 met 8 stemmen 48
Toegegeven, ik heb ook weleens een revolutionair idee waarmee ik geheid binnen ga lopen. Meestal net na het ontwaken. Een slimme toepassing voor een of ander, of een huishoudelijke noviteit waar de wereld versteld van zal staan. Voorbeeld? Een opwindertje voor dat irritante lipje op de hoek van...

bewering
2,0 met 4 stemmen 395
Zet die Sven Kramer in een Friese staartklok, geef er geen slinger aan maar wind 'm aan z'n veertje op - hij moet vrij kunnen bewegen en toch rechtop blijven staan. Voordelen: de man is de stress kwijt slagen over te slaan en wij weten in een oogopslag hoe laat 't is.

Tijd voor bezinning

bewering
2,6 met 5 stemmen 201
...verkopen. Dat is 'normaal', aldus Franciscus. Hij is blijkbaar zelf even helemaal de weg kwijt. Tijd voor bezinning voor deze paus.

Om de poen

bewering
4,3 met 3 stemmen 164
...Waarom? Om de poen. Andere verhalen zijn lulverhalen. Wacht hem net zo'n prachtige toekomst als Jack Spijkerman? Ik gun het hem van harte. Eén kijker is hij al kwijt. Ondergetekende, want die heeft een bloedhekel aan de commerciële omroep wegens de vloedgolf van reclame die daar wordt...
Jacob 4 mrt. 2018Lees meer…

Strijd

hartenkreet
2,8 met 12 stemmen 5.050
...Ik heb mijn best gedaan om dat verleden achter mij te laten. Alles kwijt.....
Fred 3 jan. 2009Lees meer…

En stil zijn ze.

column
3,0 met 14 stemmen 64.632
...het eten aan tafel willen de kinderen van alles kwijt. De één verbetert de ander en de ander bemoeit zich er ook mee. Zo gaat dat op een avond..is het over school en over vriendjes en vriendinnetjes en werk. Af en toe is het net een kippenhok. Ik kijk en luister. En stiekem geniet ik van hun...

Positieve psychologie

dagcolumn
1,2 met 6 stemmen 695
...een stuk leuker ook. Met een beetje geluk raak ik die kilo’s dan ook wel kwijt.
Meer laden...