Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Volledig uit koers

Het begint met te vroeg wakker worden en te laat opstaan, ik blijf altijd te lang liggen. Vervolgens ga ik de strijd met de hedendaagse werkelijkheid aan.

'Ga je vandaag nog ergens heen', vraag ik aan een eerzame dame van tachtig. 'Naar de verdommenis' geeft zij mij als antwoord. Enkele jaren geleden gaf zij al aan dat ze uit haar raam staarde naar de dood, toen vroeg ik haar of ze dat kon uitstellen totdat ik AOW-gerechtigd zou zijn. Vandaag kon ik haar het alternatief van een schoon toilet bieden, als je moet dan moet je. Ik ontlokte een pijnlijke grimas aan haar hulpeloze ogen. Ballast in een vuilniszak neem ik mee en kieper dat in de ondergrondse container.

Volgend adres, casa alcoholica, slot en grendel, als je even niet oplet ben je hier alles kwijt, mevrouw biertje zit als een kloek op haar sleutelbos. Iedereen praat en niemand luistert, ik raak de weg kwijt.

Dan mag ik naar huis, door het park geniet ik van de laatste zonnestralen, een konijntje ziet mij verschrikogend voorbij fietsen, weet hij/zij veel.

Ik sla linksaf, richting slijter.

Schrijver: Fred, 16 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: humor

4.3 met 3 stemmen 120Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
18 oktober 2012
Email:
joke190411hotmail.com
Ook dat is een ingesleten ritueel,
nou, tot je AOW dan,
daarna kun je het niet meer betalen!
Naam:
Günter Schulz
Datum:
17 oktober 2012
Email:
ag.schulztiscali.nl
Dat bedoel ik nou; meesterlijk!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)