Inloggen

Alle inzendingen over overwinning

346 resultaten.

Sorteren op:

Overwinning

verhaal
1.7 met 11 stemmen 1.824
Mijn linkeroog opent zich langzaam en ik kijk er mee in het rond. Het is helemaal zwart voor mijn ogen. Pikkedonker en donkerder kan het haast niet. Zou het nacht zijn? Geen idee waar ik mij op dit moment bevind. Mijn rechteroog zou open moeten gaan maar doet dat niet. Mijn rechteroog gáát pas...

De overwinning

dagcolumn
3.8 met 6 stemmen 219
De kanonnen bulderden weer. De zon was verborgen achter vlagende zwarte rook. Er was zoveel lawaai dat we doof waren. De bommen vielen uren lang. Het wachten duurde net zo lang. De angst ook. Wij vrienden doken niet meer in elkaar bij de knallen. Het geweer was schoon. We hielden hem boven de...

bewering
4.0 met 1 stemmen 48
...Tot nu toe bakt MU er onder zijn bezielende leiding verbazingwekkend weinig...

Om de zo twijfelachtige eer.....

hartenkreet
2.0 met 2 stemmen 72
Ik zie ze voorttobben in de sneeuw, al die neurotici die de zeer twijfelachtige eer van het goud, zilver of brons willen behalen met hun zinloze, doelloze en nutteloze ondernemingen. Want in de neurose, zo las ik, streeft men naar glorie en eer. De neurose is algemeen, doet zich voor in vele...

bewering
3.3 met 14 stemmen 94
De grootste overwinning is verleidingen weerstaan.
wiebe23 Mar. 2012Lees meer…

Opnieuw bij mijn broer....

hartenkreet
4.0 met 2 stemmen 66
Deze keer had ik het mooie "Memory"-spel meegebracht voor hem, voor mijn arme broer. Ik had het aangeschaft in de Kadoshop van ons Textielmuseum, waar je een keuze kunt maken uit tal van exclusieve artikelen, zoals fraai gedessineerde theedoeken, origineel geïllustreerd briefpapier en nog veel...

Geen nieuws vandaag

dagcolumn
2.4 met 7 stemmen 1.793
...nieuws: Zuid Afrika: Nederlanders vierden de overwinning. De voetballers van het Nederlands elftal ook. Frankrijk: de Tour de France beleeft haar eerste echt Franse etappe. Gisteren kwam Fränk Schleck ten val en is uitgeschakeld. Thor Hushovd won de etappe. De kranten: Nederland heeft de...

Bevrijding.

dagcolumn
3.3 met 19 stemmen 2.961
...vuurwerk, maar geen overwinning meer. De overwinning die de strijd en de doden moet vergeten als een vlag die een doodskist bedekt. Die overwinning is aan de overwonnenen, die hun leven gaven in ruil voor het vuurwerk. 1967.

Is een trauma te overwinnen (?).

hartenkreet
3.0 met 7 stemmen 182
De titel zegt het al: 'Is een trauma te overwinnen (?)'. Dat is natuurlijk afhankelijk van het soort trauma. Ik vertel mijn eigen verhaal. Op een gegeven moment kreeg ik last van nachtmerries, vaak dezelfde - vervelende - nachtmerries. Het had vaak te maken met het verleden. In het dagelijks...

Schaamte overwinnen

hartenkreet
4.3 met 3 stemmen 1.482
Er komt nog heel wat bij kijken om je eigen schaamte te overwinnen, omdat je om hulp hebt gevraagd vanwege psychische problemen die samenhangen met een persoonlijkheidsstoornis. Ieder mens wil voor volwaardig worden aangezien en het liefst geen masker dragen. Maar de politiek en de maatschappij...
mobar24 May. 2017Lees meer…

bewering
4.0 met 4 stemmen 91
Niet zozeer de overwinning van Barcelona op Real Madrid maar vooral de score (5-0) is verrassend.

bewering
2.8 met 4 stemmen 82
Het zou pas een overwinning zijn als alle PVV-aanhangers hun nationalistische gedachten achterwege zouden kunnen laten.

bewering
3.9 met 7 stemmen 451
Na zijn zoveelste overwinning in Australië is het wellicht niet overdreven Novak Djokovic als de beste tennisser ooit te gaan kwalificeren.

bewering
3.2 met 4 stemmen 78
De overwinning van Djokovic had ik verwacht. Maar dat we nu met onze landgenoot Jean-Julien Rojer ook een Wimbledonwinnaar in ons Koninkrijk hebben, vervult me met trots.

bewering
4.2 met 5 stemmen 57
De Nederlandse voetbalclubs falen opzichtig in de Europese competities. Ook de uiterst magere overwinning van AZ miste ieder vorm van brille.

bewering
2.2 met 4 stemmen 71
Ik moet mijn eigen zorgen kennen leren, zien en overwinnen, wìl ik de zorgen in en van de wereld kennen en weten, herkennen en zelfs waarlijk gaan bezien!

bewering
3.0 met 6 stemmen 206
De grootse overwinning van Alexis Tsipras' linkse partij Syriza biedt de kaalgeplukte Griekse kleine man en vrouw mogelijk enig soelaas.

bewering
4.0 met 2 stemmen 73
Op één zondag: de fraaie overwinning van Kiki Bertens op het gravel van Charleston en de treurige dood van Michael Goolaerts op de kasseien tussen Parijs en Roubaix.

Meer elan bij Kiki

bewering
3.5 met 2 stemmen 44
Wil 'onze' Kiki Bertens kans maken op een finaleplaats bij de US Open dan moet ze met meer elan spelen dan in haar 2-sets overwinning tegen de wisselvallige Anastasia Pavlyuchenkova.

bewering
3.2 met 8 stemmen 336
MATHHEÜS 5, 39 : Wie u op de rechterwang slaat, keer hem ook de andere wang toe. Betekent dit een ruzie maar gelaten en willoos over zich heen laten gaan? Welnee, een felle twist kunnen we overwinnen door er schappelijk op in te gaan en deze in alle gemoedelijkheid te beëindigen. Dit is ook...

bewering
4.2 met 4 stemmen 50
HMC Den Bosch behaalde verdiend een ruime overwinning (3-1) op de Groninger Combinatie in de finale en verwierf daarbij opnieuw de forse schaakbeker.

bewering
3.7 met 3 stemmen 63
De volleybalvrouwen kunnen vanmiddag om 15.30 uur in Ankara een belangrijke tussenstap gaan zetten op weg naar Rio. Een overwinning op Italië is een must om de finale stap te gaan maken.

bewering
3.5 met 4 stemmen 2.355
"Murphy vernedert Honghao": waarom gebruiken sportverslaggevers c.q. uitslagendiensten vaak emotioneel geladen termen als vernederen als wordt bedoeld: 'boekt een zeer ruime overwinning'?

bewering
4.5 met 6 stemmen 85
Het veelbelovende debuut van trainer Frank de Boer met een 0-2 overwinning op AC Milan bevestigt de overtuiging dat trainer Jol zich het laatste half jaar onvoldoende heeft gehouden aan het beproefde Ajax-concept.

bewering
3.7 met 3 stemmen 64
Door hun onomstreden overwinning op België in het Duitse Brandenburg mogen de Nederlanders Dick Jaspers en Raimond Burgman zich ook voor de komende twee jaar de Europese landenkampioen noemen. Wat een stimulans voor het biljarten in het algemeen en het driebanden in het bijzonder!

bewering
3.7 met 3 stemmen 515
Heel Nederland verheugt zich over de voor onmogelijk gehouden overwinning van de Oranjemannen Van Dorp, Goesgens, Hoekman en Glasbergen op titelverdediger Zweden. Nu het Nederlandse voetbal internationaal niet meer telt, is curling mogelijk de toekomstige sportieve smaakmaker.

23e overwinning van Tallon Griekspoor

bewering
4.0 met 1 stemmen 31
De 23e achtereenvolgende overwinning van Tallon Griekspoor lijkt me een unieke prestatie. Ik ben benieuwd hoe lang zijn zegereeks gaat duren, maar ik hoop dat hij samen met Botic van de Zandschulp het Nederlandse tennis op de mondiale tenniskaart gaat zetten.
Meer laden...