Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Juf wordt ingewerkt

Overpeinzingen van een invaljuf....vers van de Pabo.

De 1e klus

De leerkracht van groep 7/8 was vanmorgen wel naar school gekomen, hoewel zijn schoonvader vannacht overleden was. Zijn reden: de musical volgende week.
Zo vlak voor de zomervakantie een dag niet op school verschijnen kon echt niet, vond hij.
De directeur dacht er duidelijk anders over en probeerde vervanging te regelen.
En zo gebeurde.
Om half 11 werd ik gebeld en zei meteen ja.
Daarna kreeg ik het benauwd en bedacht hoopvol, dat het vast een klein klasje zou zijn. Dat gaf weer wat rust in mij.
Om half 1 was ik bij de school.
‘’Ze hebben vanmiddag gym en een spreekbeurt op het rooster staan. Doe maar iets op het plein, slagbal vinden ze leuk...’

Oeps,,,,ik heb geen idee wat de regels zijn en.... eerlijk gezegd heb ik het laatste jaar alleen maar stage gelopen in de onderbouw en ik mag met het nieuwe diploma zelfs geen gymles geven, denk ik.
Gelukkig helpt hij nog met het klaarzetten van de spullen, vraagt 2 meisjes die het bord aan het versieren zijn voor de spreekbeurt of ze mij willen helpen vanmiddag en verdwijnt.
Help, nu moet ik het zelf gaan fixen.
Ik maak een praatje met de meisjes en ze vertellen me waar groep 7 en waar groep 8 zit. Ik vraag ze om blanko stickers. Die vinden ze en bieden aan om alle namen erop te noteren. Hier maak ik opgelucht gebruik van....

Als de bel gaat en het lokaal zich compleet vult met 28 elf- en twaalfjarigen, recht ik mijn rug en schrijf mijn naam op het bord.
Ik deel de stickers aan de kinderen uit zodat ik de namen leer en meteen wat voeling heb met de groep.

Ik bespreek wat mijn ( = meesters) plan is: we gaan op het plein en grasveld spelen. Als ik fluit moeten ze allemaal bij mij komen en dan spelen we een partijtje slagbal. Alle regels die bij de meester gelden, gelden ook bij mij, zeg ik ferm.

Allemaal drommen we weer naar buiten en zowaar er wordt serieus gespeeld.
Als ik fluit komen de meesten vanzelf naar me toe....niet te geloven!
Nu maar hopen dat ik de slagbalwedstrijd overleef. Eén kind kan niet meedoen en beweert de puntentelling bij te willen houden. Okee, goed, dan zal ik fluiten. Ik leer deze middag ook nog een nieuwe term: brand! Dat is als de runner binnen is.

Als er na een kwartier onenigheid lijkt te ontstaan over het feit of ik alles gezien heb, vind ik het tijd om de partij te beëindigen en vertel de kinderen dat ze nog 10 minuten vrij mogen spelen, oef....

Weer terug in de warme klas. De 2 meisjes houden hun spreekbeurt over de dierentuin. Volgens mij hebben ze het meeste zo van internet geplukt, maar de klas is tevreden. Er worden in een rap tempo platen verloot. En een cijfer krijgen ze ook van hun klasgenoten. Ruim een 7! Iedereen blij.
Na deze middag gaan de kinderen tevreden naar huis, het weekend in.
En deze invaljuf heeft ook iets geleerd: ze wordt niet opgegeten door het jonge volk.

Schrijver: Tjilp, 29 mei 2007


Geplaatst in de categorie: werk

3.4 met 5 stemmen 1.890Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)