Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

DE DICHTER ZWIJGT, LANG LEVE DE DICHTER!

Sinds Rutger Koplands flauwe gedichtje over een slaplantje is iedere zoveelste rangs plattelandsdichter los gebarsten in odes aan worteltje, tomaatjes, sperziebonen, lulletters, luvletters, voederbieten, gumkwatten, meloenen, limoenen plus waterkonijn en staat ontroerd stil met zijn Nordic Walking stokken en designbrilletje bij iedere afgevallen kastanje en observeert uren lang het in de zwoele zomerwind naar alle kanten waaiend gekrookte riet, als metafoor voor het gebrek aan eigen ruggegraat, zoals door de deelnemers aan de bekende website Lucaswashier (met als spreekbuis Old Rocker Conan Rabarber) ten aanzien van hierboven bedoelde nep- en namaakdichter enkele maanden geleden feilloos is vast gesteld. Sjappoo! De Boys In The Band van Lucaswashier verkoop je geen slappe gedichtjes hetzij knollen voor citroenen, omdat ze overal door heen prikken!

De ruggegraatloze dichter R.B. die een agressieve actie tegen Fred van der Wal dacht te organiseren waarmee hij opriep tot geweld tegen de onschuldige kunstschilder, die van de Prins geen kwaad wist en al in tranen met tuiten uitbarst als hij een speld hoort vallen, werd onmiddellijk terecht gewezen door een aantal trouwe webloggers en weblogsters, die ik in mijn hart draag.

Een vlammend betoog van Weblogkoningin Isis Nedloni spande daarbij de keizerinnelijke kroon en maaide het gras onder de voeten van onze gras- en groente poweet totaal weg, die sindsdien niets meer van zich laat horen.

Een ongeluk komt zelden alleen, toen mij duidelijk werd dat de echtelijke onmin het vervallen Franse kot van de poweet was binnengeslopen en de hoog oplopende ruzies moesten worden gesust met vreten in een dure ballentent, een in burgerlijke kunstkringen algemeen geaccepteerde handelwijze voor lieden met de manier en van een doorsneeproleet om het vrouwtje weer een paar weken vrouwtje koest te houden tijdens het ophokken.

In de achterliggende maanden heb ik respect gekregen voor de deelnemers aan de site Lucaswashier, vooral omdat ik regelmatig mocht terug komen om ze helemaal verrot te schelden, waarop zij mij weer in de overtreffende trap voor nog rottere vis uitmaakte en Oh, Boy, It Feels So Good, want wie kaatst moet de bal verwachten en als die bal dan toevallig uit graniet is gehouwen kan mij wat verdommen, dan moeten we maar leren vangen! Toch? Vroeg hij koket!

Is het leven dan iets anders dan incasseren? Het blijft toch pompen of verzuipen en wie boven ligt that's the question! Dit gaat diep! Nee toch???
Gotsalmetruttebollen!
Nou dan! Ik zie U!

Schrijver: fred van der wal, 15 november 2007


Geplaatst in de categorie: taal

2.6 met 8 stemmen 1.057Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)