Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Begrafenispolis

Ik sloot verzekeringen af, voor brand, voor inbraak en ook voor het feit dat er iemand te snel zou komen te overlijden.
Een overlijdensverzekering heet dat nu nog steeds.

Vijfentwintig jaar geleden werd die polis afgesloten en met vermeerdering mee, is dat ding afbetaald, van vijftienhonderd gulden naar 3300 euro en een beetje.
Kun je mooi aan zien, dat je geld in de loop der jaren meer wordt, duidelijk nietwaar?

Al een paar jaar is die polis voor het gezin afbetaald, maar als je nou dacht dat die polis voldoende was om mensen te begraven of te cremeren dan zit je ernaast.

Dat is te weinig, veel te weinig. Op zich vind ik zo’n bedrag niet bepaald misselijk te noemen, maar de maatschappijen maken een schitterend rekensommetje en daaruit blijkt dat er meer dan het dubbele nodig is om begraven of gecremeerd te worden.

Een simpele opgave is bijgevoegd en daarin staat vermeld dat je kunt kiezen uit begrafenis- en of crematiekosten inclusief bijzetting, rouwbrieven en porti, zelf de bloemen worden vermeld.

De koffietafel wordt aangegeven net als de volgauto’s, het overbrengen van de overledene kost ook al het nodige. Dat snap ik allemaal best wel.

Wat ik alleen niet helemaal snap is dat men er dus klakkeloos van uit gaat dat ik bloemen wil laten verzekeren, dat ik een koffietafel wil laten verzekeren en dat ik terwijl ik dood ben, of mijn partner, op zou knappen van een advertentie in een landelijk dagblad, met het lieve sommetje van € 1000, dat zou ik allemaal moeten verzekeren, en daarvoor is mijn polis nu ontoereikend.

Ruim twintig jaar heb ik elke maand betaald aan een polis die een aardige waardevermeerdering heeft opgeleverd, maar het is duidelijk niet voldoende om mij of mijn eega te begraven of te cremeren, want ja, ik moet de bloemen, de post en de advertentie ook nog betalen, niet te vergeten de koffietafel en die laatste bedraagt het lieve sommetje van € 500, heel wat kopjes koffie dacht ik zo.

Er wordt gezegd dat je sparen moet als je iets kopen wilt, maar een hogere verzekering afsluiten (lees dubbele) om een advertentie te plaatsen en een kopje koffie te bieden aan de rouwende mensen, nee, daar begrijp ik werkelijk niks van.

Ik ben verzekerd en misschien niet voor 100 % maar die advertentie, zal me worst wezen, die koffie drink ik toch niet, de bloemen, zal ik niet meer zien. Het gaat slecht in ons land om allerlei redenen, maar dat is niet zo gek, als je ’t bovenstaande leest, kan het niemand meer voor de wind gaan toch?

Schrijver: an terlouw, 30 oktober 2008


Geplaatst in de categorie: overlijden

3.9 met 11 stemmen 481Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)