Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De engel en de Schizofrene Man

DE ENGEL EN DE SCHIZOFRENE MAN VAN MIDDELBARE LEEFTIJD, GEEN SPROOKJE MAAR WERKELIJKHEID VAN HOGER NIVEAU

Er was eens een schizofrene man die bij zijn moeder thuis woonde. Maar op een dag moest hij verhuizen naar een zorginstelling omdat ze te oud was geworden om hem te verzorgen. De man zag er enorm tegen op en wist zich geen raad.
Maar op een dag las hij in de krant dat er een mevrouw woonde in de weilanden die met engelen praatte. Vol goede moed ging hij er op af en ze raakten aan de praat. Ineens was de man veel rustiger geworden omdat hij wist dat hij op de engel kon vertrouwen. Trouwens hij was van Indiaanse afkomst en was dan wel verzwakt maar niet dom en een doorzetter, alleen de angst van een psychose was zo sterk dat het hem blokkeerde om nog maar iets van zijn leventje te maken.

De man kwam in een mooi huisje te wonen met leuke zusters en ging met het huishouden aan de slag wat hij moeilijk vond. Maar al gauw kwam daar de engel aan! Hij gaf hem een enorme hoeveelheid liefde en energie en heelde zijn gebroken hart, ziel en geest en zo was de man weer veel vrolijker geworden. Op kerstdag fluisterde zijn Oerbeppe hem in zijn hoofd met een stem. Bang en gelukkig werd de man tegelijk en het zette hem op het spoor nog meer te weten en verder te gaan met leven.

Toen kwam de zomer, en alles leek weer slechter te gaan. Ontevreden en gestrest zat hij te vissen en hoopte maar dat alles goed zou gaan maar dat ging het niet. Toch kwam ook hier weer een einde aan toen de herfst inviel en hij weer engelenenergie kreeg. En zo werd het weer kerst. Veertig jaar was hij nu geworden en het leek of hij opnieuw levenskracht gekregen had en vanaf die tijd leek zijn tweede jeugd haar intrede te hebben gedaan en hoewel hij geen vriendin kreeg waar hij zo op hoopte was hij toch gelukkig en kreeg af en toe liefde van boven die zo sterk was dat hem genoeg was om gelukkig en gezond te zijn.

Wordt Vervolgd

Schrijver: foppe oostenbrug, 7 november 2008


Geplaatst in de categorie: religie

4.4 met 11 stemmen 272Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
straatmus
Datum:
18 november 2008
Wordt Vervolgd.... mooi, ik kijk er naar uit :-)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)