Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Sprookje was maar tijdelijk

Het lijkt wel zomer. In dit seizoen is er altijd maar weinig nieuws en als er een beetje nieuws is dan wordt het meteen enorm opgeblazen. Komkommertijd heet dat ook wel.

Groots in de media was deze week de breuk van de Volendamse zanger Jan Smit en presentatrice/actrice Yolanthe Cabau van Kasbergen. Niet alleen de burgerij maar ook de politiek van Nederland is in schok. Minister Jan Peter Balkenende heeft na de Ministerraad gezegd dat hij het erg jammer vond dat het showbizzstel uit elkaar is. Ook Wouter Bos bemoeide zich ermee naar het schijnt.

Maar nu terug naar het gewone volk. Volendam is ontroostbaar en is in rouw alsof er weer een kroeg is uitgebrand op de dijk. Yolanthe was volgens de dorpsbewoners “helemaal ingeburgerd” en men zag haar als het verlengde van Jan. Immers, de manier waarop ze voor de camera met elkaar omgingen was hartverwarmend. In de meeste programma’s waar Jan in te zien was, was Yolanthe ook te zien en andersom. Het was een echt droompaar, een sprookje. Je kunt je vast wel beelden herinneren van het programma “De zomer voorbij” van vorig jaar waar Yolanthe onaangekondigd Jan verraste in Spanje: een erg liefdevol tafereel.
Jan heeft vaak gezegd dat hij altijd bij haar zou blijven, wilde trouwen en maar liefst 5 kinderen wilde. Niet zo gek gedacht natuurlijk, want Yolanthe is misschien wel de mooiste vrouw van Nederland!

Dat was misschien ook wel de grote kracht van deze relatie. De grote jaloezie op het stel was enorm. Als man droom je van een samenzijn met Cabau, maar je weet tegelijk dat het onmogelijk is want het stel is onafscheidelijk. Hoe anders is het nu?

Ze is gespot met de toevallig net gescheiden Wesley Sneijder en opeens zit er iemand anders met zijn tengels aan “onze” Yolanthe. Wat een schok! Dit moet toch behoorlijk hard aan komen. Wat is de echte reden van Wesley’s scheiding? Hoe ging het met het stel als de camera’s uit waren? Was ze wel echt ingeburgerd in Volendam?

Feit is dat het geen pr-stunt was en er echt sprake is van een breuk. Dromen zijn dus toch bedrog! Welk stel moeten de Nederlanders nu omarmen? Allemaal vragen waar we graag een antwoord op willen hebben omdat het stel nu eenmaal een algemeen cultuurgoed was.

Wat kunnen we hiervan leren? Misschien moeten we onze eigen relatie eens onder de loep nemen om te kijken of alles nog goed gaat. Een relatie-APK zeg maar. Dit nieuws over Jan en Yolanthe is weliswaar schokkend, maar het blijft komkommernieuws, nieuws-op-afstand. We moeten er toch niet aan denken als de eigen relatie als een nachtkaars uit gaat? Het moraal van het verhaal is dus: geniet van elkaar en vraag regelmatig of de relatie nog wel swingt. Blijf praten. Succes.

Schrijver: Harry van der Meulen, 22 mei 2009


Geplaatst in de categorie: ex-liefde

2.5 met 13 stemmen 1.837Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)