Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Qua Ziel Onschendbaar

(n.a.v. de WTC-ramp te New York)

Christus is Koning en Vredevorst over heel het aardrijk en daar verandert niets aan, geen enkele vorm van waanzinnige terreur!
Twee is van oudsher een magisch, vrouwelijk symbool voor eenheid en balans, maar bovenal het trotse teken van de Moedergodin, alom aanbeden op aarde ver voor de huidige godsdiensten, die net als Artemis de mensen voedt met haar vruchtbare borsten.
Terwijl het bij haar wemelde van de borsten, is iedereen gekoesterd door twee zachte borsten boordevol warme melk, als het goed is, hoezeer de angstige massa deze intiemste sferen ook verbannen heeft naar de duisternis van het naargeestige onderbewustzijn.
De androgyne Schepper, Abraxas, heeft nergens verdeeldheid tot doel, want dat ligt niet in haar essentie. Indien er gestreden moet worden, dan louter inwendig, zoals devote mystici en nederige heiligen beamen.

Overbrugging betekent een poort naar innerlijke vrijheid. Ware liefde weet de ander, de Andere te beminnen, zonder zelfzucht, want gelijkheid dulden, dat is geen grote kunst.
Trance is een weg naar God, die gepaard moet gaan met de volle zuiverheid van het hart. Ik vertrouw op de legers van miljoenen engelen, de hoogste geesteskrachten, de meest liefdevolle wijzen. Onverslaanbaar.
Van Simson naar Ghandi loopt een lange transformatieweg, die de moeite waard is. Verlichting en baraka dienen uit de Geest te komen, edelmoedig, deemoedig, al het humane respecteren, eren.
Onder de puinhopen van iedere cultuur smeekt de tedere onschuld om nieuwe liefde, hoezeer verstokte dualisten de totale eenheid ook ontkennen, iedere vorm van tweedracht is gedoemd te mislukken.

Blijf ondanks alle primitieve wreedheden vredelievend, verspreid geen haat, want engelen hanteren geen mitrailleurs, zijn geen Rambo's.
Het misbruiken van tijdelijke macht bijt in zijn eigen staart. Slechte daden verpesten of ruïneren het karma.
Volg onverzettelijk de goede krachten van het openstaande hart, symbool van zachte energieën en liefde. Monsieur Sartre beweerde dat de ander de hel is, maar dat spreek ik tegen, de ander is de hemel, indien jezelf het hemelse toelaat.
Ik stel iedereen voor de roestige, weerzinwekkende, haatdragende strijdbijlen te begraven, wat met name geldt voor gewetenloze roofdieren, want met een wapen in de klauwen is zielenheil pure fictie, bedrog en zinsbegoocheling. Onhaalbaar.
Deserteer massaal. Verwerp arrogantie, buig voor de Vredevorstvictorie, aanbid alle yin-borsten! De Reusachtige Borsten! Essenen, Katharen, soefie's, Franciscanen, woestijnheiligen, occulte magiërs, pacifisten, slechts enkelen die deze wet delen.
Geesten bloeien wanneer zij de ruimte ervaren, de oneindige kosmos, die vol prachtige mysteriën zit. De grootheidswaanzin zal meer en meer afkalven, hogere niet-menselijke krachten zijn altijd als een overkoepelend schild wijzer en daadkrachtiger.
Kniel in verslagenheid neer en blijf daar, blijf in godsnaam nederig, want grootheid is een ernstige illusie. Jezus liet zichzelf vrijwillig kruisigen, zonder macabere bijbedoelingen, maar puur omdat hij zichzelf verzette tegen alle vormen van haat. Hij dacht en leefde vanuit de eeuwigheid, geheel vervuld van de Schepper, meer dan wie ook verliefd op het gebroken aardse. Zonder een greintje zelfzucht, laat staan wraakzucht, wat hem bovenmate siert. Hij predikte volstrekte vrede tussen alle mensen, vooral tussen schijnbare of klaarblijkelijke vijanden, daar word ik stil van, meer hoef ik niet te weten, dit hebben wij uit te voeren, iets anders niet.
De waarheden zijn zo ongelooflijk complex, immers de mens blijft in de kern een veelomvattend raadsel, waar slechts het niet-weten een bevredigend antwoord op weet. Ik bedoel, waar vele ware verlichten op doelen, dat geestelijke eenheid geen sprookje is, geen utopie, maar een supernatuurlijke realiteit, die grenzen slecht, waar grenzen onheil absorberen. Liefde draait om zelfgave, overgave, sereniteit.

De moderne wereld lijdt aan een gebrek van vrouwelijkheid, daarom zijn wij uit balans, de mannelijke krachten zijn lelijk ontspoord, verruwd, willen die domme krachten tot harmonie komen, dan zullen ze moeten capituleren, inkeren, verzachten.
Tederheid is geen schande, zoals de hyperbolische macho-cultuur predikt. Koelbloedige wreedheid, dat is pas een schande! Ik ken een boom, zwaar getroffen door de bliksem, die nu met nieuwe takken iedere zomer weer volop bloeit.
Verenig de Amor Christi en de Amor Mohammed, want enkel de Ene weet of onze harten Een zijn.

Schrijver: Joanan Rutgers, 25 september 2009


Geplaatst in de categorie: rampen

4.0 met 5 stemmen 1.087Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)