Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

HOER IN MENSELIJK LEED

Amper heb ik mijn stukje over Pieter Lakeman gepubliceerd of daar verschijnen Pauw&Witteman in beeld.
Aan tafel de eerste gier die boven de geknapte gedupeerden van Scheringa’s DSB komt rondcirkelen. Weer een nietsontziende geldwolf. Een advocaat deze keer. De zelfbenoemde ‘hardcore' advocaat Dion Bartels. Naar eigen zeggen, een groot fan van Napoleon.

Hij wil de DSB gedupeerden juridisch bij gaan staan. Vol vuur vertelt hij hoe in-en-in slecht Scheringa en consorten wel niet zijn. Oplichters! Graaiers!
Helemaal waar.
Totdat Pauw vraagt of het allemaal “liefdewerk oud papier” is voor onze Napoleon.
‘Eh..nee, ik vraag 2500 euro per cliënt.
‘O, ja?.’ vraagt Pauw. En die 5% over het gewonnen bedrag per klant dan?’
‘Ja, nee, kijk, maar, want’.

Je ziet de geldgeur als een stralende aura om Bartels heen hangen. Zo erg zelfs dat, als we Napoleon Bartels mogen geloven, zijn naam binnen vijf jaar in de Quote 500 prijkt. ‘Dan heb ik minimaal € 50 miljoen’, laat de advocaat in het augustusnummer van Quote optekenen. ‘Daar mag je me op afrekenen.’

Nou, aan het afrekenen zal het niet liggen bij schreeuwadvocaat Bartels. Ooit zou hij Homburg Invest wel even aanpakken. Hij had tapes! en het was allemaal on the record. Uiteindelijk na een gevecht voor de rechter, moest hij zijn keutel intrekken.

Aan tafel gebaart Bartels druk met zijn handen om zijn schreeuwerige getier kracht bij te zetten. Als je zo’n man over de vloer hebt mag je hopen geen bloemetjesbehang te hebben want je kunt je dan afvragen wie het drukst is, schreeuwadvocaat Bartels of je bloemetjesbehang.
De man kakelt maar door als een kleuter. Je zou bijna denken dat hij op zijn vijftigste verjaardag besloot om niet langer vierentwintig te zijn en verder te leven op het niveau van een zes-jarige.

Het moet gezegd; Pauw en Witteman pakken hem hard aan. Je ziet het zweet bij hem uitbreken. Bij het zien daarvan hoop ik dat hij zijn winderigheid onder controle houdt anders is de kans groot dat de schade aan de stoel waar hij op zit onherstelbaar zal blijken
Ook is het te hopen, dat gedupeerden van DSB na deze uitzending deze advocaat, wiens kantoor zelf in 2007 failliet ging, helemaal door hebben.

Voor hem zelf is het te hopen dat hij, van mijn part bij een supermarkt, zichzelf bij de kassa terugvindt met een pak aardbeienvla in zijn mandje, realiserend hoe inferieur hij nu eigenlijk bezig is.
Anders ziet het er naar uit dat onze Napoleon, door te volharden in zijn werk als hoer in menselijk leed,op korte termijn zijn Waterloo zal vinden.


Zie ook: http://www.pacopainter.nl

Schrijver: paco, 15 oktober 2009


Geplaatst in de categorie: geld

1.5 met 6 stemmen 1.318Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)