Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Tja..

Tja Job, nou laat je me toch weer schrikken bij NOVA. Zit ik al dagenlang te dubben of ik strategisch PvdA zal stemmen om te proberen een kabinet Rutte te blokkeren kom je ineens weer ondoordacht en gemakzuchtig uit de hoek. Natúúrlijk mag Zorregieta niet aanwezig zijn bij de toekomstige kroning van Willem Alexander. Jij brabbelde zoiets van 'de tijd heelt alle wonden', en 'vooruit met de geit'.

Maar als de dwaze moeders in Argentinië nog steeds op zoek zijn naar hun weggegeven kleinkinderen is er toch een lévensgroot verschil tussen privé zaken van het echtpaar zoals geboorten en verjaardagen en het hoogtepunt van onze constitutionele monarchie; de wisseling van de kroon. Daar hóórt geen vertegenwoordiger van een abject regime, ook niet als opa.
Denk nou toch eens na man voor je zomaar weer uit goeiigheid of gemakzucht een ondoordacht antwoord geeft. En dat een dag voor de verkiezingen. Het was allemaal reuze gezellig bij Clairy en Twan en ze waren ook een beetje voorzichtig met je na die mislukte overhoring van de laatste keer, maar onderuit zakken en onverplichtende borrelpraat hoort pas ná de verkiezingen.

Je hóeft niet overal meteen antwoord op te geven.
Het geeft me ook een ontluisterend beeld van het staatliederlijk gehalte van Job, ik twijfel of hij the man for the job is. Hij trekt me iets te gemakkelijk de eigengereide bestuurlijke jas aan.

Het is me een beetje té staatsvaderlijk allemaal. Ook tijdens het Een Vandaag debat werd hij meegezogen in de slipstream van Wilders over de gevaarlijke Islam, zonder ook maar de geringste verwijzing naar de provocaties waarmee Geert het onheil voor een deel over zichzelf heeft afgeroepen. Dat was durf geweest.

Misschien ligt het aan zijn Yes We Cohen inauguratie toespraak van een paar maanden geleden. Die was zelfverzekerd,daadkrachtig en visionair.
Maar na gisteren ben ik weer een zwevende kiezer geworden.

Schrijver: trawant, 8 juni 2010


Geplaatst in de categorie: actualiteit

1.0 met 5 stemmen 213Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)