Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Circuspaleis aan de Amstel

Het meest bekroonde circusprogramma van Europa, is het programma van het Wereldkerstcircus. In december, t/m 2 januari 2011, heeft dit mondiaal gezien zeer aansprekende circus zijn tenten, dit zijn de muren van theater Carré, in Amsterdam opgezet.

Dit fameuze theater aan de Amstel in onze hoofdstad, heeft een net zo geweldig podium voor zowel theater als circus. Dit Wereldkerstcircus hoort bij kerstmis net als een met veel ballen en slingers versierde boom voorzien van een enorme piek.

Dit internationaal circus kent een selectie van de beste circusnummers ter wereld. Het crème de la crème uit deze bijzondere wereld van variëteit. Afwisseling in optreden van zowel mensen als dieren, maar mensen in het bijzonder. Ware artiesten met hart voor de zaak. Vanuit China, Noord-Korea, Rusland, Amerika, Mexico en tal van andere landen zijn deze mensen ingevlogen om hun topprestaties aan het Nederlandse publiek te tonen. Deze acrobaten, clown, dierentemmers, goochelaars, ook jongleurs en een waar slangenmens, hebben ons, ondergetekende en drie van zijn 'omkesizzers' een fascinerende avond bezorgd in onze inspirerende hoofdstad die op welke wijze dan ook altijd boeit.

Geen leeuwen en tijgers, want die verdienen echt een beter leven, maar wel een prachtig optreden met schitterende paarden en bovendien prachtige papegaaien die over de hoofden van bezoekers scheren in een nummer van betoverende schoonheid.

Een bijzondere vermelding deze avond krijgen het grootste antipodenummer ter wereld, een grote Russische schommelact gecombineerd met trapeze en twee enorm gespierde acrobaten. Het antipode-optreden is een acrobatisch spel, waarbij men op de rug liggend, met de voeten allerlei voorwerpen boven zich balanceert en in beweging brengt. Intrigerend om te aanschouwen, daar jou regelmatig de adem wordt ontnomen. De Russische schommelact werd door Aziaten uitgevoerd die wisten van wanten en het publiek van de eerste t/m de laatste minuut boeide. De spierbundels tenslotte combineerden hun kracht met concentratie waardoor menige bezoeker heeft gedacht in een soort Droomland terecht te zijn gekomen.

Resumerend zijn de heren, waaronder ondergetekende, en de dame tot de conclusie gekomen dat een bezoek aan een groot circus een mooie afsluiting van het jaar kan zijn en is.

Schrijver: Annejan Kuperus, 31 december 2010


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 2 stemmen 243Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)