Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Madonna boven alle wereldreligies (deel 2)

(voor Madonna Louise Veronica Ciccone (16 augustus 1958))

Tegenwoordig zouden ze (de roomse kerkbestuurders) daar wel over zwijgen, maar toen lagen hun seksschandalen nog onder het kardinale vloerkleed.

Op je eenendertigste ben je gescheiden van Jean, waar je in 'Till Death Do Us Part' over zingt. Hij trouwde zeven jaar later met de actrice Robin Wright en samen kregen ze dochter Dylan en zoon Hopper. Hij is in 2009 van haar gescheiden.
'Promise To Try' gaat over het vreselijke verlies van je moeder en met 'Express Yourself' en 'Vogue' kwam je steeds moderner te voorschijn.
Je nieuwste producer was Shep Pettibone en tijdens de Blond Ambition Tour vertoon je een heftige masturbatie-scene op een bed en je gebruikte het kruis-symbool, habijten en priestergewaden. Ik vond je masturbatie-act baanbrekend, bevrijdend en zeer kunstzinnig gebracht, tezamen met de lichteffecten en de harde muziek. Het is dat er zoveel bodyguards achter de hekken stonden, maar anders...
Je oude vriend de paus verbood de mensen om naar je concerten te gaan, vanwege de expliciete erotiek, het gevloek en de blasfemische tentoonspreidingen. We kennen zijn gehuichel en vroomdoenerij inmiddels.

Je album 'The Immaculate Collection' droeg je gekscherend aan hem op. Je had een heftige seksaffaire met de homoseksuele (maar niet per definitie!) Tony Ward, wat begonnen is, nadat je een sigaret op zijn rug uitdoofde.
De film 'In bed with Madonna' verscheen, wat je 29 miljoen dollar opleverde en je album 'Erotica' was nogal techno-beat-achtig.
Je boek 'Sex' verkocht net zo slecht als softe porno, terwijl je de Girlie Show opende met een topless paaldanseres en het zat boordevol orgieën en SM-sex.
Met Antonio Banderas speelde je in de film 'Evita', waarin je een voortreffelijke Eva Péron neerzette. Omstreeks die tijd bereikte je het schokkende bericht, dat je vroegere vriend en mentor Christopher Flynn was overleden aan aids.

Op je achtendertigste kreeg je met je bodytrainer Carlos Leon jullie dochter Lourdes Maria.
Je verdiepte je in de joodse Kabbalah-mystiek en je teksten werden daardoor spiritueler. 'Ray of Light' bevatte de wereldhit 'Frozen', je gebruikte nieuwe electronicamuziek en je stem was duidelijk verbeterd.

Op je tweeënveertigste trouwde je met de Engelse filmregisseur Guy Stewart Ritchie, die tien jaar jonger is en goodlooking, terwijl hij zijn vaste vriendin voor jou dumpte, want ja, je was Madonna! Jullie kregen jullie zoon Rocco. Guy was degene die Jason Statham als acteur presenteerde.
Op 'American Pie' staat het lied 'Mother and Father', waarin je opnieuw het verlies van je moeder bezingt. De verwerking van dit gruwelijke, alles ontwrichtende kindertrauma loopt als een rode draad door je muzikale, therapeutische expressie.

In de Confessions on a Dance Floor-wereldtournee liet je jezelf kruisigen, wat je zeer schoon gedaan hebt, want de Christusgeest is net zo vrouwelijk als mannelijk.

Je adopteerde David uit Malawi, wiens moeder door aids gestorven was en zijn vader ging akkoord.
Je schreef vier kinderboeken en op 'Hard Candy' zong Justin Timberlake met je mee.
Britney Spears is een vriendin van je en zo hou je contact met de jongere generatie zangfenomenen. Tijdens je concerten dweepte je openlijk met Barack Obama, die je met de Dalaï Lama vergeleek, toe maar!, en je vergeleek Bush en McCain met Hitler, wat ook overdreven is, en Palin noemde je een fucktrut, wat ook niet aardig van je was. Zwart-wit denken is typisch iets van borderliners, dus toch.

Eind 2008 ben je gescheiden van Guy, die allang blij was dat je het zo lang met hem hebt uitgehouden.

In 2012 verscheen je album 'MDNA' en op 7 en 8 juli aanstaande sta je in de gloednieuwe Ziggo Drome, waarbij je dochter Lourdes op het podium zal dansen, zoals jij ooit in de danswereld begonnen bent.
Jouw idool Marilyn Monroe ben je verreweg overstegen qua zang- en acteertalent, maar niet qua tragiek, waar je blij om kunt zijn.
Je wil volgens eigen zeggen beroemder worden dan God, iets waar je nog maar net aan begonnen bent, superegootje, maar ik kan je al wel verklappen dat er een concert op het Sint-Pietersplein in aantocht is, want door de algehele malaise daar gaan ze binnenkort rare bokkensprongen maken...

Schrijver: Joanan Rutgers, 18 april 2012


Geplaatst in de categorie: muziek

2.8 met 4 stemmen 87Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)