Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Van zeer hoge, emotionele waarde

(voor Charlotte Ann Martin (31 oktober 1976))

Je bent geboren in Charleston in de staat Illinois. Je moeder Becky is een programmabeheerder voor het ontwikkelingsgebied bij gehandicapte volwassenen. Je vader Joseph Martin is een muziek-hoogleraar aan de EIU (Eastern Illinois University), opgericht in 1895. De acteur John Malkovich studeerde ook op deze universiteit. Op je achttiende won je de Miss Teen USA Illinois en je deed mee aan de Miss USA, maar Shelley Hennig won dat jaar. Op je twee-en-twintigste ben je afgestudeerd aan de EIU met een bachelor's graad in het vocale, met als hoofdvak opera, want je wilde operazangeres worden. Je verhuisde naar Los Angeles, waar je op je negenentwintigste trouwde met Ken Andrews (1967, Seattle), een muzikant en (jouw) producent. Hij werkte o.a. mee aan het themanummer 'You Know My Name' voor de James Bond film 'Casino Royal'. Op je twee-en-dertigste kregen jullie zoon Ronen Joseph Andrews, waarna je begon te lijden aan de zenuwaandoening intercostale neuralgie, war je een jaar arbeidsongeschikt maakte. Op je vierendertigste werd jullie dochter Stella Jean Andrews geboren.

Op je twee-en-twintigste verscheen je album 'Mystery, Magic & Seeds', wat je schreef na het overlijden van een vriend. Je tweede, onuitgegeven album was 'One Girl Army', maar je hebt een groot deel in eigen beheer uitgegeven. De mooiste songs van dit album zijn nu eigendom van RCA Records. In 2002 verscheen in eigen beheer de EP 'Test-Drive Songs' en een jaar later de EP 'Tussen Haakjes'.

In 2004 verscheen je officiële debuutalbum 'On Your Shore' bij RCA. De song 'Every Time It Rains' verscheen vergezeld met een mooie videoclip en je versie van 'Wild Horses' (The Rolling Stones) is ongekend indrukwekkend. Zalig, die subtiel gebrachte, hoogste tonen met wisselende intenties. Je deed mee aan de Chicks With Attitude Tour, naast Katy Rose (1987, Redondo), Liz Phair (1967, New Haven) en The Cardigans met Nina Persson (1974, Örebro) als zangeres. In 2006 verscheen je tweede studio-album 'Stromata', wat een diep-spirituele betekenis heeft, omdat jezelf uitermate spiritueel ingesteld bent. Het nummer 'Pills' gaat over iemand, die uit zichzelf geraakt door teveel pillen. 'Drip' gaat over de aanvaarding van je eigen lichaam en 'Cut The Cord' gaat over het afsnijden van negatieve koorden. Spirituele verdediging via magische handelingen. Het verscheen bij Dinosaur Fight Records, het label van je manlief. Ook verscheen de DVD 'Something like a DVD' en op een EP coverde je het nummer 'Judas' van Depeche Mode. Je werkte mee aan het nummer 'Glass Breaker' voor de film 'London', een romantisch drama met o.a. de grootste superacteur van de laatste jaren Jason Statham. Je zong in het nummer 'Sweet Things' van DJ Tiësto, van zijn album 'Elements of Life' (2007). En je schreef/zong voor Brian Wayne Transeau (1971, Rockville) en Benjamin Michael Lee (1978, Sydney). In 2007 verscheen 'Reproductions' met allemaal covers van o.a. The Cure, Sinead O'Connor, New Order, Pearl Jam, Snow Patrol en Kate Bush. In 2009 verscheen 'Piano Trees', vol geïmproviseerde piano-composities. En in 2011 verscheen 'Dancing on Needles', wat vooral gaat over je pijn, vanwege de intercostale neuralgie, die je teisterde. Er verschenen twee songs van jou op twee uitgaven van The Sims 2. Je werkte samen met de band Mae op hun album 'The Everglow'. Je stem vult je pianospel perfect aan en in je song 'Darkest Hour' zing je fenomenaal de zin 'Even in the darkest hour you shine!'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 26 juli 2012


Geplaatst in de categorie: idool

1.2 met 8 stemmen 216Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
27 juli 2012
Ondanks de lage score van mijn inzet om zangeressen in de spotlights te zetten, blijf ik volop geloven in het grote belang van zangeressen in onze samenleving. Het leven is ontstaan uit klank. Dat beseffen maar weinigen. Ze zien popmuziek als achtergrondmuziek in warenhuizen en kledingzaken en whatever, maar ze beseffen niet dat deze zuivere zielsuiters het summum van artisticiteit is. Zwaar ondergewaardeerd, ook weer hier, maar wel stiekem van hun atletische prestaties genieten, hoe hypocriet en inzichtloos!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)