Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Paranormaal begaafde ziet Maria's huis

(voor Sint Anne Catherine Emmerich (1774 - 1824))

Je bent geboren op 8 september 1774 in Flamschen, district Coesfeld. Je had negen broers en zussen. Je ouders waren arme boeren en op jonge leeftijd moest je meewerken op de boerderij.
Je hield als kind van het gebedsleven. Op je twaalfde ging je drie jaar werken op een grote boerderij. Je leerde naaien en je werkte meerdere jaren als naaister. Je wilde bij verschillende kloosters intreden, maar je werd afgewezen, omdat je geen geld meenam.
Tenslotte mocht je toch bij de Arme Clarissen in Münster komen, mits je beloofde te leren orgelspelen. Je zou orgelles en muziekles krijgen van de organist Söntgen in Coesfeld, maar dat kwam er niet van, omdat het gezin Söntgen zo arm was, dat je liever voor hen ging werken.
Later zou je samen met een dochter van Söntgen in een klooster gaan. Je hield bijzonder veel van Klara Söntgen en zij evenveel van jou. In het verborgene is er heel wat tussen jullie voorgevallen, maar deels om de schande te verbloemen ben je op je achtentwintigste samen met haar bij de Augustijner nonnen ingetreden, in het klooster van Agnetenburg in Dülmen.
Een jaar later deed je je religieuze geloften. De momenten met zuster Klara waren ongekend spannend en erotisch. Niemand is er ooit achtergekomen.
Je leefde strikt volgens de Augustijnse regels, maar tot je zevenendertigste was je vaak ziek en leed je vreselijke pijnen. Minder gedreven medezusters ergerden zich aan je kwakkelende, fysieke vermogens en je blijkbaar spectaculaire, spirituele extasen.
Jerôme Bonaparte (1784 - 1860), koning van Westfalen, onderdrukte het klooster, waardoor jij bij een weduwe ging wonen, waar de armen en de zieken jou bezochten, waarbij je hun ziekten wist te duiden en je behandelingen voorschreef.
In 1813 werd je bedlegerig en kreeg je de heilige stigmata. Je leefde enkel nog van de hosties en water. De bisschop heeft je laten onderzoeken door drie artsen en ze waren alle drie overtuigd van de echtheid van de stigmata en van jouw heiligheid.
Eind 1818 heb je God gevraagd om de stigmata op te heffen, wat gebeurde met de wonden in je voeten en handen, maar de andere wonden bleven doorbloeden. In 1819 werd je drie weken onderzocht door wereldse instanties. Als kind had je al visioenen en sprak je met Jezus. Je bad ook voor de zielen in het vagevuur.

Je kreeg bezoek van Clemens von Vischering (1773 - 1845), de aartsbisschop van Keulen, Johann Michael Sailer (1751 - 1832), bisschop van Regensburg, Bernhard Heinrich Overberg (1754 - 1826), een religieuze schrijver, Luise Hensel (1798 - 1876), een religieuze schrijfster/dichteres, en Friedrich Leopold Graf zu Stolberg-Stolberg (1750 - 1819), een dichter, die getipt was over jouw speciale vriendschap met God.

Je kreeg ook bezoek van de beroemde dichter/romancier Clemens Brentano (1778 - 1842), die getrouwd was geweest met de knappe schrijfster Sophie Friederike Schubart (1770 - 1806), die overleed op haar kraambed. Hij hertrouwde met Auguste Busmann. Hij woonde afgezonderd in een klooster te Dülmen en hij werd de schrijver van jouw visioenen. Van 1819 tot aan jouw overlijden schreef hij je visioenen op, met o.a. gebeurtenissen uit het Nieuwe Testament en over het leven van Moeder Maria. Jouw Westfaalse dialect was wel een lastig obstakel voor hem, maar in 1833 verscheen een boek over jouw meditaties aangaande het lijden van Jezus en in 1852 verscheen een boek over jouw visioenen over de Maagd Maria. Hij had bijna alles verdraaid en naar zijn inzichten ingevuld.
Critici vonden beide boeken het werk van een overspannen, romantische dichter en ingegeven door zijn complexen, die van jou een moederfiguur maakten. Er komen zelfs racistische en antisemitische delen in voor, wat natuurlijk niet door een heilige gezegd kan zijn. Hij heeft er wel erg veel eigen meningen en vooroordelen in verwerkt. Hij had zijn ideeën uit zijn andere boeken botweg ingevoegd bij jouw visioenen. Onderzoekers concludeerden dat maar een klein deel werkelijk over jouw visioenen gaat.

Deze boeken hebben dan ook niet bijgedragen tot je heiligverklaring, maar wel de stigmata, de visioenen en de wonderen.
Je overleed op 9 februari 1824 in Dülmen en je bent begraven in de Heilige Kruis Kerk aldaar.

In 1881 ontdekte de Franse priester Julien Gouyet via jouw visioenen het huis van de Maagd Maria in de buurt van Efese. Het is bezocht door zes pausen en het is nu een kapel. Zuster Marie de Mandat-Grancey (1837 - 1915) heeft de authenticiteit van de plek en het huis bevestigd.
Mel Gibson beweert dat zijn heftige film 'The Passion of Christ' is gebaseerd op jouw visioenen, maar de jezuïet John O 'Malley ontkent dat, omdat die, zoals wij weten, geschreven zijn door een ondeugende valsschrijver.

Schrijver: Joanan Rutgers, 13 november 2012


Geplaatst in de categorie: idool

1.6 met 7 stemmen 116Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)